USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку збудують чотири гуртожитки для бригади тактичної авіації

19 Липня 2018 15:26
У Луцьку, куди передислоковується бригада тактичної авіації з Миколаївщини, збудують чотири нові казарми поліпшеного планування, повідомляє Народна армія.

Цьогоріч на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів Збройних Сил України в державному бюджеті передбачено понад 4 млрд грн. Ця сума майже в чотири рази перевищує фінансовий ресурс, наданий минулого року на такі заходи військовому відомству. На будівництво казарм поліпшеного планування для контрактників у кошторисі Міністерства оборони України передбачено 2,6 млрд грн.

Переважна більшість новобудов з’явиться в найчисельнішому виді Збройних Сил України — Сухопутних військах. У Повітряних Силах планують побудувати таких казарм менше, адже й кількість контрактників у цьому виді Збройних Сил на порядок менша. Як розповів начальник управління капітального будівництва та ремонту Повітряних Сил ЗСУ полковник Вадим Кучмай, ідеться про будівництво восьми нових та капітальний ремонт і реконструкцію чотирьох наявних казарм у шести гарнізонах у різних регіонах країни.

— Наше управління є замовником будівництва чотирьох нових казарм поліпшеного планування в Луцьку, куди передислоковується бригада тактичної авіації з Миколаївщини, — розповів офіцер. — Також будують і реконструюють казарми в Миколаєві, Дніпрі, Василькові, Кулиничах (Харківщина) і Мелітополі. Ці роботи виконують на замовлення територіальних квартирно-експлуатаційних управлінь ГоловКЕУ.

Що ж являє собою новітня казарма поліпшеного планування? Це побудований за типовим проектом двоповерховий гуртожиток, розрахований на 125 осіб. Тобто найближчим часом новосілля відзначать 1000 контрактників Повітряних Сил. Проживатимуть вони з усіма зручностями та благами цивілізації по кілька осіб у кімнаті.

На сьогодні будівництво нових гуртожитків у Луцьку ще не розпочалося: тривають обов’язкові в таких випадках процедури, пов’язані з тендером, який визначить забудовника. Адже закупівля робіт із будівництва кожної будівлі відбувається через електронну систему публічних закупівель ProZorro. В управлінні капітального будівництва та ремонту Повітряних Сил кажуть, що тендерні процедури — то складний і тривалий процес. Адже фірм, які хочуть співпрацювати з Міністерством оборони й заробити на цьому, дуже багато.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Дайте Показати IP 19 Липня 2018 15:45
Спокый ви вже аеродром робите з 2014 року ы будуэте 44 квартирний будинок у Володмеры.
1 до Дайте Показати IP 19 Липня 2018 16:02
А тепер валянок, переклади сввй вис*р на любу зрозумілу мову.
чвайте до Дайте Показати IP 19 Липня 2018 16:10
а без помилок слабо написати?
Правда Показати IP 19 Липня 2018 19:26
"Совдепія" продовжується.Які гуртожитки в 2018 р.?Що це за маразм.Ми або будуємо армію,або...
скептик Показати IP 19 Липня 2018 20:38
та на фіга їм ті казарми. палатки з буржуйками поставити - і вистачить. головне, щоб київські хенерали побудували собі хатинки під києвом
Ігор Показати IP 19 Липня 2018 20:43
*"Совдепія" продовжується.Які гуртожитки в 2018 р.?*Це казарма для контрактників.У всьому світі є казарми.Чи кожному контрактнику за 2 роки служби по квартирі?Круто!!!
До Ігоря Показати IP 19 Липня 2018 21:41
Навіщо чекати 2 роки ,виробив атошну групу хоч 3(третю) вот тобі й квартира (пенсія), а з страховки ше й афігений ремонт забабахав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus