USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку журналісти й депутати готували на благо АТО

28 Червня 2015 20:55
Благодійний аукціон, під час якого депутати і медійники демонстрували свої кулінарні вміння, зібрав 3,4 тисячі гривень.

Нагадаємо, у Луцьку триває фестиваль вуличної їжі, де лучани й гості міста можуть скуштувати гастрономічні новинки і приємно провести час.

Один із анонсованих заходів - благодійний аукціон, під час якого луцькі політики та журналісти готували на природі власні страви, а потім продавали їх з аукціону. Всього в аукціоні взяло участь 11 учасників. З-поміж них - відомі в місті люди.

Власне, самі вони зізналися, що завжди знаходять час для того, аби почастувати рідних стравами власного приготування. Дехто прийшов на фестиваль разом з помічниками.

Інгредієнти, які використовували під час приготування страв, всі учасники принесли з собою.

Всі кошти, виручені за продаж страв, підуть на допомогу бійцям 14 бригади. На потреби військових зібрали 3400 гривень: 1750 гривень – журналісти, а депутати – 1550 гривень.

Найдорожчим лотом, який був проданий на аукціоні, стали бельгійські вафлі з фруктами, які приготувала депутат Луцької міської ради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич. Вафлі її авторства викупили за 700 гривень.
Ще одним вартісним лотом став холодний торт від лідера гурту «Фіолет» Сергія Мартинюка.
За його витвір заплатили 600 гривень. Маленькому Максиму, який торгувався за торт Сергія Мартинюка, до такої значної суми доклав з власного гаманця столичний журналіст Андрій Куліков, аби покупка дісталася хлопчику. Потім долучилися до цього «міні-флеш-мобу» й інші глядачі.
Власне, це не всі «зіркові» лоти. Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев приготував козацький куліш. «Бонусом» до цієї страви стало горнятко медовухи. Цю страву продали з аукціону за 300 гривень.
Редакція інтернет-видання Волинський інформаційний портал частувала кручениками з сирним соусом, які «пішли з молотка» за 350 гривень.
Депутат міської ради Андрій Козюра приготував червоний борщ, казанок якого він оцінив у 300 гривень. До борщу додавалися й канапки з салом та маринованим огірочком. Казанок борщу викупили організатори за 300 гривень.
Під час аукціону продали й справжній гуцульський банош, авторства ведучого радіо «Луцьк» Сергія Ткачука. Він зауважив: справжній банош в Луцьку скуштувати мейже неможливо, тож у гостей фестивалю є унікальна нагода спробувати цю страву. Зі слів Сергія Ткачука, всі вимоги оригінального рецепту витримані, адже, за правилами, справжній банош має готувати чоловік. Цю страву на фестивалі продали за 150 гривень.
Запечений короп з овочами від депутата міської ради Аскольда Пекарського пішов «з молотка» за 250 гривень.
«Відомості.ua» представляв Михайло Гарщаль. Він приготував пасту «Карбонара», за яку глядачі заплатили в скарбничку 200 гривень.
За 100 гривень продали короп з морквою та часниковими хвостиками, який приготував депутат Луцької міської ради Олександр Пиза з сином.
Олена Чернуха з ВОДТРК приготувала торт з домашніх трюфелів. За це в скриньку для бійців 14 бригади вкинули 350 гривень.
Курка каррі на подушці з молодої картоплі-фрі з двома соусами від Павла Березюка з «Волинського агентства розслідувань» на аукціоні завартувала 100 гривень.
Всі інгредієнти до страв учасники вибирали самі. Напередодні аукціону їх прикріпили до одного з ресторанних закладів, де вони користувалися робочою поверхнею та необхідним кухонним начинням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
аяяй Показати IP 28 Червня 2015 21:33
А что у Козюры никто из посетителей не захотел купить борщ за 300грн,и поэтому его выкупили организаторы.?Да и цены конечно не совсем адекватные,не для простых украинцев,живущих за две тыс .грн зарплаты в месяц.Но сама идея хорошая.
Анонім Показати IP 28 Червня 2015 21:50
Усіх журналістів і депутатів, які у Луцьку готували на благо АТО ("благо АТО" -жесть.), - відправити у АТО на благо АТО
Анонім Показати IP 28 Червня 2015 21:53
"...член депутатської групи «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич. Вафлі її авторства викупили за 700 гривень. " ВАФЛІ ЇЇ АВТОРСТВА" - я валявся, дякую!
Аноніму Показати IP 28 Червня 2015 22:02
Класна ця Констанкевич, яку так хтось не любить... І чого б це?! А може це наше волинське?!
гiтлер до Аноніму Показати IP 28 Червня 2015 22:20
а за що любили? вона не свiжо виглядае як для жiнки могла бути яскравiшою.в спортзал потрiбно ходили приклад молодi показувати. а ато скоро на волинi буде якщо корупцiю не подолають зараз сказав серйозно без жартiв
Європеєць Показати IP 28 Червня 2015 23:15
Все було дуже класно! Стільки щасливих людей в одному місці! Луцьк - європейське місто! Україна це Європа! І борщ від Козюри, і банош від Сергія Ткачука - СМАКОТА. А черга за бельгійськими вафлями з волинськими ягодами від Ірини Констанкевич - можна було проковтнути пальці! Велика вдячність організаторам та учаникам фестивалю. А на хворих, які соваються з ложкою дьогтю не знаючи в яку діжку меду її всунути, не потрібно звертати увагу, на жаль є люди, які не задоволені світом - комплекс неповноцінності і меношовартості.... Українці самодостатня нація, саме таке молоде покоління виведе Україну в Європу. МОЛОДЦІ!!!!!!!
мда до Європеєць Показати IP 29 Червня 2015 01:02
Та ти шо) Кажеш борщ мене веде у Европу?.. Ги)
аяяй до Європеєць Показати IP 29 Червня 2015 07:49
Где наш европейский уровень жизни?Да, он уже давно у наших депутатов,чиновников,журналистов.А простые украинцы гибнут на Востоке
Журналіст до аяяй Показати IP 29 Червня 2015 10:51
А тобі ніхто не заважає стати журналістом, щоб мати, як ти клацаєш, європейський рівень життя. Спробуй - і відчуєш Європу.
то все кльово!!! Показати IP 28 Червня 2015 23:34
але маленькою ложечкою дьогтю були якраз футболки з політичними принтами.тож і так всі знають хто є хто,для чого ці назви політсил на тому святі??? мене це обурює.і чим більше буде тої політреклами-тим менше наберуть вони на виборах,людям вже набридло!!!
Фонд фонд Показати IP 29 Червня 2015 10:27
фонд пропіхнули найдорожче, очевидно же,
Рем Показати IP 29 Червня 2015 13:01
Фестиваль мажорів на відкритті харчевні "Замок Любарта":)А хто власник та співвласники?Романюк та компанія?
вітя до Рем Показати IP 29 Червня 2015 13:25
До чого тут романюка постійно тулити! Є окремі організатори! Уважно читайте!
Рем до вітя Показати IP 29 Червня 2015 16:16
Напиши,хто організатори?Бо в афішах ці "достойники" не вказані.Дозвіл на проведення цього "вертепу" дав Романюк.І це точно.Курірує це чудо його зам.Треба було статтю назвати трохи не так:"Як луцькі журналісти і депутати піарились під прикриттям збору коштів для АТО".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus