USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку з'явилася нова скульптура кликуна – вогнеборця

9 Січня 2024 18:27
Відсьогодні у луцькій 25-й Державній пожежно-рятувальній частині зʼявився новий герой – кликун-вогнеборець Гнат Неопалимий.

Скульптура кликуна виготовлена із сплаву металу та встановлена на камені перед найстаршою пожежною частиною міста на вулиці Звитяжній (колишня Грибоєдова) в рамках проєкту «Луцький кликун», що реалізує Луцька міська рада та зокрема Управління туризму та промоції міста Луцької міської ради, інформують у ДСНС Волині.

Кликуни вже стали неодмінною частиною нашого славного міста – у сиву давнину вони інформували лучан про новини, здійснювали функції з охорони замку, а також виконували обовʼязки пожежної варти і використовували свою відвагу для гасіння вогню.

Читати ще: Луцькі кликуни: неофіційний символ міста та постійний об’єкт вандалізму. Фото

«Гнат Неопалимий виділяється своєю надзвичайною сміливістю і є прообразом сучасних вогнеборців-рятувальників. Він стоїть на варті безпеки людей 24/7 і готовий вразити своїм рішучим вчинком. Гнат першим відгукнувся на виклик вогню, рятував людей та їх майно, і за це отримав відзнаку «Неопалимий».

А своє імʼя Гнат він отримав від латинського слова ignis – вогонь.

Відтепер лучани та гості міста матимуть ще одну цікаву та корисну локацію – новий міський кликун буде виконувати функції популяризації професії рятувальника та важливості дотримання правил безпеки в житті!» – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus