USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку чоловік обкрадав квартири на очах у дітей, які його впустили

4 Грудня 2019 17:21
На Волині повідомили про підозру 49-річну «гастролеру» з Чернівецької області, який грабував квартири на очах у дітей.

Навесні цього року спритник, вдаючи, що просить гроші «на церкву» чи благодійність, дзвонив у вхідні двері помешкань лучан і, якщо йому відчиняли діти, заходив у квартири й забирав гроші, які міг знайти, повідомляє пресслужба прокуратури Волині.

Так, із квартири будинку на вулиці Щусєва в обласному центрі, в яку його необачно впустила 10-річна дівчинка, він виніс 500 гривень та 55 доларів США.

У помешканні в будинку на вулиці Гулака-Артемовського, двері в яке відчинила 9-річна донька господині, зловмисник розжився 500 польськими злотими та 40 доларами США.

Звісно, діти, хоч згодом і усвідомлювали, що на їхніх очах коїться злочин, проте не могли завадити недобрим намірам візитера.

Правоохоронці, встановивши особу «гастролера», нині повідомили йому про підозру у вчиненні грабежів із проникненням у житло.

Вирішується питання про обрання чоловікові запобіжного заходу.

Встановлюється причетність цього громадянина до ще як мінімум трьох таких злочинів – і якщо комусь із волинян відомо про факти вчинення щодо когось таких дій – прохання повідомляти у поліцію за номером «102».

Окрім того, волинян закликають ще раз наголосити дітям, які залишаються вдома на самоті й можуть через свою довірливість стати жертвою злочину, на тому, що відчиняти двері помешкання незнайомцям – небезпечно, відтак - неприпустимо.

Санкцією ч.3 ст. 186 Кримінального кодексу України за грабіж із проникненням у житло передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus