USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку – змагання серед тих, хто рятує життя

10 Жовтня 2019 13:03
Бригади екстреної медичної допомоги з усіх районів області змагаються, виконуючи завдання з надання допомоги пацієнтам у Луцьку.

Четвертий Волинський чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги «Волинські медичні ралі – 2019» стартував 10 жовтня у Луцьку.

Переможці змагань матимуть право презентувати Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у всеукраїнських та міжнародних змаганнях. У турнірі взяли участь 18 бригад з різних районів області.

Заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Валерій Руцький зазначив, що від майстерності медиків бригад екстреної медичної допомоги залежить найбільше багатство – здоров’я кожного волинянина, адже саме вони першими прибувають до пацієнта, якому стало зле, під час ДТП тощо. Він подякував учасникам змагань за роботу, яку вони роблять щодня, адже її результатом є врятовані життя. Посадовець зізнався, що найприємніше щодня читати про вдало проведені реанімації.
Ініціатор проведення змагань на Волині, призер чемпіонату України, переможець відкритого чемпіонату Польщі, завідувач Ківерцівським відділенням екстреної медичної допомоги Анатолій Каленюк зауважив, що своєю місією вважає, аби після змагань «заражених вірусом екстреної медичної допомоги» ставало більше і йому приємно бачити блиск в очах колег. Він висловив сподівання, що завдяки таким змаганням щороку підвищуватиметься якість реанімацій. Команда, яка найбільше сподобається Анатолію Каленюку, отримає спеціальний приз від нього: безплатне проходження курсів від Європейської ради реанімації для усіх трьох представників команди у будь-якому місті України.

Перед початком змагань кожна з бригад отримала номер у результаті жеребкування. Підготували п’ять конкурсних завдань на різних локаціях у Луцьку – «Тиха сповідь» поблизу церкви на вулиці Глушець, «Сонце, де ти?» на вулиці Словацького, 28, «Сюрприз» у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, «Антракт» на Театральному майдані поблизу облмуздрамтеатру, «Штрихкод» на вулиці Словацького, 28.
Як розповів Анатолій Каленюк, ідеї для непростих конкурсних змагань він взяв з власного досвіду. Щороку, з його слів, планку змагань підвищують, ускладнюючи завдання. Так, завдання «Тиха сповідь» передбачає виклик бригади до бабці, якій стало зле під час сповіді у церкві. Через дві хвилини після виклику трапляється ДТП поблизу, тож командам доведеться працювати з п’ятьма потерпілими. Під час етапу «Сонце, де ти?» командам доведеться працювати у темному приміщенні та проводити серцево-легеневу реанімацію: виклик надійшов від жінки, чоловік якої пішов в душ, де отримав удар електричним струмом і перебуває у стані клінічної смерті. Конкурс «Антракт» передбачає надання допомоги юному пацієнту з бронхіальною астмою, при чому мама хлопчика – не чує та не говорить. Конкурс «Сюрприз» передбачає, що чоловіка, який їхав на велосипеді, кусає бджола, від чого він втрачає свідомість. Конкурс «Штрихкод» полягає у перевірці фізичної підготовки, того, як вправно команди бігають та виконують ті чи інші маніпуляції. Наприкінці конкурсних завдань за кількістю балів визначать переможця, який представлятиме Волинь у зимовому чемпіонаті України у Кременці та чемпіонаті влітку у Полтаві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Марія Показати IP 13 Жовтня 2019 21:57
ініціатором волинських медичних ралі 2019 була певне адміністрація центру емд, а каленюк тільки суддею

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus