USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьких дитсадках запрацювали тривожні кнопки

3 Вересня 2014 17:02
У дошкільних навчальних закладах міста встановлюють тривожні кнопки – охоронні системи швидкого реагування на надзвичайні події. Інциденти уже були.

Засідання круглого столу на тему «Підвищення рівня безпеки вихованців дошкільних навчальних закладів міста Луцька» відбулося сьогодні, 3-го вересня в обласному центрі.

Громадські активісти розповідають, що новий засіб охорони вже виправдав себе в дитячих садках міста.

«У Луцьку вже є три ДНЗ, в яких встановлені тривожні кнопки, і вони себе виправдали, так уже двічі відбулося попередження розкрадання майна», - розповідає для Інформаційного агентства Волинські Новини Ірина Гайдучик директор ВОГМО «Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив».

Зауважимо, що тривожні кнопки вже встановлені в ДНЗ №10, 31, 35.

Згідно з проектом «Підвищення рівня безпеки дітей у дошкільних закладах міста Луцька, шляхом впровадження системи безпеки «тривожна кнопка» встановлення обладнання системи безпеки «тривожна кнопка» співфвнансується 50/50 батьківськими комітетом і коштами з обласної ради.

Вартість встановлення обладнання до 3 тисяч гривень.

Так, у ДНЗ буде визначена відповідальна особа, яка матиме брелок-пульт з «тривожною кнопкою». І у випадку надзвичайної ситуації на місце події приїжджає група швидкого реагування до 5 хвилин.

«Найкращу номінальну вартість за обслуговування запропонувала ГО «Правопорядок» - 50 гривень в місяць з дошкільного закладу. У них є спеціалізований загін сприяння міліції і правопорядку», - інформує президент Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських ініціатив Петро Лавренюк.

Зазначимо, що в обласному центрі Волині нараховується 40 дошкільних навчальних закладів.

Очільник луцьких освітян закликав зголошуватися до участі в проекті, мовляв цього за перше півріччя 2014-го року вже три ДНЗ пограбували, а також педагоги затримали наркомана.

«Я сам особисто з педагогами затримав у школі наркомана, який хотів вламатися у кабінет хімії. Нам довелося його утримувати 37 хвилин, доки приїхала міліція», - наголошує начальник управління освіти Луцької міської ради – Олег Гребенюк.

Проект реалізує ВОГМО «Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив» спільно із Луцькою міською радою та ГО «Правопорядок» за підтримки Волинської обласної ради.

Заповнити та надіслати заявку на встановлення системи безпеки тривожна кнопка» мають можливість батьківські комітети дитячих навчальних закладів спільно із адміністрацією дитячих навчальних закладів до 30 вересня 2014 року. Заявки можна подавати на електронну адресу [email protected] з позначкою «для участі у конкурсі».

Щоб залишити коментар і мати більшу можливість у спілкуванні з іншими учасниками форуму, Ви можете зареєструватися. Частина важливих публікацій потрапляє і на сторінку Радіо Свобода у Facebook. Там коментувати можна без участі модератора..
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Запитання батьків до Показати IP 3 Вересня 2014 18:30
В дитсадках міста Луцька панує здирництво. Вихователі збирають гроші з батьків майже щотижня і сума їх чимала-100-150 грн. Куди вони їх витрачають ніхто не знає. Вихователі організовують змагання між групами за кращий євроремонт. Якби збирали на покращення харчування, яке препогане, то батьки всі були б за. Дітей кормлять погано і садочки забезпечуються продуктами харчування погано. Крім того луцькі садочки - це розсадники інфекцій, куди не появляється санстанція. Ціле літо дитина не хворіє, а тільки піде в садочок, вже за кілька днів вірусне захворювання.Таке враження,що їх там розмножують.На здоров'я дітей і на харчування ніхто не звертає уваги. Для чого в садочку медсестра, яка її роль, коли приймають хворих дітей, а їх там елементарно ніхто не лікує. Доки в садочках буде процвітати показуха і здирництво? Чому такі кнопки не встановили у всіх садочках? Назбирати для них по 3.0 тис.грн. елементарно.
Якщо до Запитання батьків до Показати IP 3 Вересня 2014 23:11
панує здирництво, то контролювати дитячі садки мають батьки. а то виберуть той батьківський комітет і не знають де вони дівають гроші. а самі нишком на кухні "возмущаються", що з них здирають гроші. Як не поцікавитеся, на що витрачають кошти, то за Вас це ніхто не зробить- це ж Ваші грощі,а Ви не мільйонери, Бо якщо мовчить одна мама, п ята і десята- то цим користуються. Чи Ви вважаєте, що за Ваші гроші буде думати завідуюча, управління освіти і т. д. Не йдіть на поводу у тих збирачів, самі виставляйте умови -на що потрібно збирати, а на що ні, придумайте систему контролю грощообігу у закладі, який відвідує Ваша дитина, пред являйте претензії, чому у закладі брудно_холодно_недоукомплектовано і т. д. І не спокушайтесь на ті кнопки виклику, краще проявіть ініціативу встановити у садочку камеру спостереження- і у випадку форс-мажору будете мати об єктивну інформацію, що сталося. А то прийшла якась фірма і продає якісь кнопки, і заробляє на бюджетних установах гроші, а освітяни цьому ще і сприяють, а управління ще і змушує. Питання- чому всі керують батьками в своїх інтересах? Відповідь - бо батькам п...фіг, хто з ними і їхніми дітьми що робить.
Батьки все знають Показати IP 3 Вересня 2014 18:50
В нашій освіті кругом здирництво і хабарництво починаючи із завідуючих ДНЗ до Романюка (( нічого не змінилося... Бог їм суддя.
Не до Батьки все знають Показати IP 3 Вересня 2014 23:15
Бог їм суддя, а Ви їм суддя. Не знімайте з себе відповідальності. Дійте! Нехай Бог вже судить потім, але спочату засудіть Ви.
ццц Показати IP 3 Вересня 2014 19:47
і в учбових закладах..хабарі лише збільшились і у лікарнях теж.....стидно і боляче
дідо Показати IP 3 Вересня 2014 19:50
Безплатно міліція їде 37 хвилин. а за 50 грн в місяць до 15 хвилин. Бізнес .
Баба Показати IP 4 Вересня 2014 11:09
Бездіє прокуратура, там же є відділ по захисту прав дітей, Чому не перевіряють дитсадки, чи може не знають таких фактів. Їх діти теж навчаються і в садочках і в школах. До яких пір батьки платитимуть за те, щоб в садочках організовували конкурси на кращий туалет, майданчик, клумбу? Майдан нічого не дав, хабарництво як процвітало, так і процвітає. І якщо який батько чи мати щось скаже, то це потім відобразиться на їх дитині. Дітей вже змалку вчать несправедливості.А камери це добре, тільки дуже дорого. І мабуть жодна завідуюча не захоче, щоб бачили, що там відбувається. На таке й грошей не будуть збирати. І це правильно батькам потрібно бути активнішими і питати звіт за викорисані гроші. Але контроль зі сторони правоохоронних органів, владних структур повинен бути обов'язково.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus