USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У луцьких храмах – святкові меси на честь Різдва. Фото

25 Грудня 2018 13:54
Сьогодні, 25 грудня, частина християн як східного, так і західного обряду відзначає Різдво Христове за григоріанським календарем.

Святкове богослужіння у Кафедральному костелі Святих Апостолів Петра і Павла відвідали виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, перший заступник міського голови Григорій Недопад, представники обласної влади, священнослужителі різних конфесій. Про це інформують на сайті міськради.
На урочисту месу прийшли сотні вірян, щоб віддати шану Господу. Вони молилися та співали різдвяні гімни.
Привітав прихожан єпископ Віталій Скомаровський. Він нагадав людям про історію та істинну суть Різдва, яка полягає у прославленні Господа нашого.
З вітальним словом до присутніх звернувся секретар міської ради Григорій Пустовіт.
«Мені випала велика честь привітати вас з найсвітлішим святом. Щороку ви першими зустрічаєте проміння різдвяної зірки і це проміння приносить в наші родини радість, благословіння, в наші душі – доброту, щирість, а в нашу країну – мир та злагоду. Різдво несе в цей світ благодать, адже Ісус прийшов, щоб світ змінився на краще. Я вірю, що на нашій землі наступить мир. Бажаю кожному гарного свята, добра, злагоди, благополуччя та сімейного затишку», – сказав він.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук відвідав святкове богослужіння та привітав прихожан Німецької Євангелістично-Лютеранської церкви Христа Спасителя з Різдвом Христовим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ніла Показати IP 25 Грудня 2018 15:51
Яка красота і висока культура, люди сидять собі, і не треба мучитись, стоячи пару годин, і коли вже у нас так буде, там людей поважають
Анонім до Ніла Показати IP 25 Грудня 2018 17:21
То ходи туди,хтось не пускає?І так вже нав'язують нам чуже різдво,цікаво чи католики 7 січня вихідні і св'яткують.
мама до Ніла Показати IP 25 Грудня 2018 22:19
Вы наверное перепутали с домом культуры - сидишь и не мучаешься.......а в церковь ходят по вере......А если вам все равно, так и ходите туда, где удобно......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus