USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

У Львові зловили зрадника, який допомагав ворогу катувати українців

8 Лютого 2024 13:37
Служба безпеки та Національна поліція запобігли втечі з України колаборанта, який входив до складу окупаційного «ВМС РФ» у тимчасово захопленій частині Запоріжжя.

Зловмисник брав участь в ув’язненні місцевих учасників руху опору, повідомила 8 лютого пресслужба СБУ.

«Зловмисника зловили у Львові, куди він приховано прибув для подальшого виїзду до Євросоюзу. Фігурантом є мешканець Василівського району, що на Запоріжжі, який у червні 2022 року вступив до рядів окупаційного «райвідділу поліції». Там його призначили «дільничним відділу у справах неповнолітніх». На цій посаді колаборант виконував завдання Кремля щодо придушення спротиву загарбникам», – звітує відомство.

Для цього зловмисника включили до складу «каральних загонів», які викрадали місцевих жителів прямо посеред вулиці або з власних осель.

Читати ще: Передавав дані про оборонні заводи Запоріжжя: СБУ затримала колишнього міліціонера

«Потім рашисти відвозили людей до російських катівень, де піддавали жорстоким тортурам, зокрема із використанням електричного струму. Також колаборант разом із озброєними окупантами грабував помешкання місцевих жителів під виглядом обшуків. У громадян викрадали гроші, одяг, оргтехніку та інше приватне майно. Крім того фігуранта залучали до охорони окупаційних «виборчкомів» під час проведення псевдореферендуму РФ щодо «приєднання» регіону до складу країни-агресорки», – сказано в повідомленні.

Однак наприкінці 2023 року зловмисник виїхав до Львова як внутрішньо переміщена особа з тимчасово окупованої території на півдні України. У місті чоловік оселився у своїх родичів і готувався нелегально перетнути кордон у напрямку сусідньої країни ЄС.

Затриманому про підозру. Наразі зрадник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 8 Лютого 2024 14:12
Паскуда. Таких тільки каструвати, іншим научка. Боже а скільки такого чмобидла по наших західних містах і селах конспірується, СБУ молодці, добра робота.
Макс Показати IP 8 Лютого 2024 16:14
Необхідно віддати його нашим людям. Які ще 15 років???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus