USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Знайшли 34 захисників: у Лимані завершили ексгумацію тіл на місці масового поховання військових

14 Жовтня 2022 22:07
Правоохоронці завершили ексгумацію тіл військових ЗСУ на місці масового поховання в Лимані, що в Донецькій області.

Про це повідомили в Нацполіції.

З братської могили вилучили тіла 34 українських захисників. Їх відправили до моргу. Після ідентифікації та встановлення причин смерті їх передадуть рідним для поховання.

Наразі ще тривають роботи з ексгумації понад 120 цивільних. Поліцейські зосередили зусилля на ексгумації тіл із поховання, розташованого поруч із могилою військових.

Загалом із 29 вересня та до 14 жовтня поліція виявила у визволених населених пунктах тіла 144 людей, які загинули під час окупації. З них 108 тіл було ексгумовано зі стихійних поховань, решту знайдено в будівлях і на вулицях.

З-поміж загиблих 85 тіл — цивільних мешканців, частина з них має ознаки насильницької смерті, зокрема осколкові поранення.

Поліцейські ретельно з’ясовують обставини смерті кожної людини. Вже відібрано 44 зразки ДНК для проведення молекулярно-генетичної експертизи.

Зараз правоохоронці встановили вже 35 поховань на деокупованій території. За добу поліція отримала інформацію про ще 4 місця поховання.
Нагадаємо, вдень 1 жовтня речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий підтвердив, що українські військові зайшли до міста Лиман Донецької області. Тоді зазначали, що в місті точаться бої, хоча військові підтвердили, що окупанти здаються в полон українським захисникам. Повідомлялося, що в районі міста українські військові оточили приблизно 5 тисяч окупантів.

А вже ввечері 1 жовтня в Офісі президента заявили, що українські військові звільнили та взяли під контроль Лиман.

У міноборони росії також визнали, що українські військові просуваються в місті. Там заявили, що «через створення загрози оточення» відвели свої війська з населеного пункту «на більш вигідні рубежі».

У звільнених населених пунктах Донеччини поліція виявила 35 місць поховань. З них три – масові. Одне – в Святогірську, де було захоронено 7 осіб (6 жінок та чоловік). Інші – на кладовищі в Лимані. У братській могилі поховано кілька десятків військовослужбовців ЗСУ, а на другій локації покояться більше сотні цивільних. Людей ховали цілими родинами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus