USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У маневицьких дитсадках – нові вікна та килимове покриття

29 Січня 2018 15:54
Днями народний депутат Ірина Констанкевич відвідала всі три маневицькі дошкільні заклади, аби ознайомитися із проведеними роботами щодо встановлення енергозберігаючих вікон та дверей за гроші з фонду соцеконому. Саме завдяки нардепу на ці видатки виділили майже 800 тисяч гривень держаних коштів.

Додамо, що за сприяння Ірини Констанкевич, також у всіх дитсадках районного центру на умовах співфінасування спільно з фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» та ініціативними групами придбали нові килими, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Дошкільний навчальний заклад № 4 «Сонечко» – найбільший у Маневичах, його відвідує 240 дітей.

«Раніше через великі щілини у вікнах у приміщенні увесь час було прохолодно, а у вітряну погоду здавалося, що шиби із старих віконних рам от-от випадуть, – розповідає завідувач ДНЗ «Сонечко» Валентина Януль. – Спільно з селищним головою, працівниками садочку та батьками ми вирішили звернутися до народного депутата Ірини Констанкевич. І вже невдовзі у нашому садочку замінили 56 вікон».

З держбюджету на це народний депутат залучила 277 200 тисяч гривень.

У ДНЗ № 1«Веселка» діє 6 груп, які відвідує 145 діток. На заміну вікон та дверей із фонду соціально-економічного розвитку передбачили 257 400 тисяч гривень. «Через старі вікна, які не утримували тепло у приміщенні садочка увесь час було прохолодно. Звісно, це створювало численні проблеми, шкодило здоров'ю малюків. Завдяки допомозі Ірини Констанкевич нам вдалося замінити 19 вікон та 10 дверей. Нині температурний режим у приміщенні зріс на 4 градуси, і відповідає усім необхідним нормам», – розповіла завідувач дитсадка «Веселка» Ніна Гаврилюк.

У ДНЗ № 3 «Лісові дзвіночки» – 85 вихованців, діє 4 групи. Тут за 257 400 грн держкоштів замінили 24 вікна.

«Заміна вікон, яка для більшості людей здається звичною справою, для нас була найбажанішим подарунком. Цьогоріч діти менше хворіють, у садочку тепло і затишно. Додатковий комфорт створює і оновлене килимове покриття, яке вдалося придбати на умовах співфінансування з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом». Також спільно з Фондом у ДНЗ купили і ноутбук», – каже завідувач ДНЗ «Лісові дзвіночки» Любов Карпюк.

«Грошей із селищного бюджету не вистачає на ті ремонтні роботи, яких потребують садочки в Маневичах. Завдяки Ірині Мирославівні з державного бюджету було залучено 792 тисячі гривень, які були успішно освоєні. Нині в двох маневицьких дитсадках вдалося повністю замінити вікна на енергоощадні. Попереду ще багато роботи – це і утеплення стелі та зовнішніх стін в кожному із садочків, і встановлення резервних котлів. Найголовніше, що ми отримуємо неабияку підтримку, не залишаємося наодинці з нашими проблемами», – зазначив Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк.

«Коли селищний голова, і уся громада працює, намагається щось змінити, коли люди не залишаються байдужими – це для мене надзвичайно важливо. Саме для таких людей, і з їхньою допомогою можна успішно працювати. Ми вирішили замінити вікна в усіх садочках, адже їхній стан не відповідав жодним вимогам. Сьогодні ми перевірили освоєння державних коштів. Робота була виконана якісно, у дитячих садочках тепло та затишно, що для мене особливо втішно», – зауважила Ірина Констанкевич.

До слова, усі роботи щодо заміни вікон виконала місцева фірма «Віконда».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ник Показати IP 29 Січня 2018 16:16
ивахив купыв скору положив брукивку в ковели ця викна вставляе...тильки гроши то державни и депутаты тут взагали ни до чого...но брехать треба завжды иначе воны не можуть.
до ник до ник Показати IP 29 Січня 2018 18:29
Гроші не державні, а платників податків. Тільки в багатьох випадках вони осідають в кишенях чиновників, а тут дійшли за призначенням. Депутати тут до того, що "субвенція державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток окремих територій" може прийти на округ тільки через депутата-мажоритарника, других варіантів не існує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus