USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Мінінфраструктури розповіли, як працюватиме електронна черга на кордоні

14 Вересня 2022 08:57
Міністерство інфраструктури з профільними держорганами запускає на автомобільних пунктах пропуску проєкт «Електронна черга перетину кордону», покликаний зменшити затори.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури.

«Ми розуміємо, що сама по собі електронна черга не вирішує питання простою вантажів. Це залежить винятково від пропускної здатності прикордонних пунктів пропуску. Між тим попереду – зима. Очікування черги вздовж трас у мороз, по-перше, некомфортно, а по-друге, призводить до ще більших витрат водіїв», – зазначив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

За його словами, система дозволятиме перевізникам попередньо записатись і приїхати на пункт пропуску у заздалегідь призначений час. При цьому Е-черга буде абсолютно безплатною. Заїжджати до сервісної зони водіям буде необов’язково.

Перевізник може самостійно обирати місце очікування, а система автоматично сповіщатиме, коли потрібно під’їжджати до ПП. Спочатку систему впровадять на одному пункті пропуску. Після випробувань та вдосконалення вона буде масштабована на всі ПП.
Зареєструватись в Е-черзі можна буде через спеціальний сайт – «Електронна черга перетину кордону». Запрацює він вже у жовтні. Згодом розробники створять спеціальний додаток, функціонал якого буде постійно розширюватися.

«Е-черга надаватиме зручний та зрозумілий для користувачів сервіс, який дозволить економити час та чекати проїзду через кордон на будь-якій зручній локації», – додав Найєм.

Читати ще: В Україні запропонували новий механізм розв'язання проблем з 60-кілометровими чергами на «Ягодині»

Як повідомлялося, кількість вантажних автомобілів на кордоні з Польщею постійно зростає через низьку пропускну спроможність митниці з польського боку. Напередодні черга з вантажних автівок до пункту пропуску «Ягодин» становила 60 кілометрів. Кожен день простою однієї автівки для перевізника виливається у збитки до 400 євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus