USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Мінкульті розповіли, коли демонтують радянський герб зі щита «Батьківщини-матері»

12 Серпня 2022 09:19
Цьогоріч влада розроблятиме план демонтажу гербу СРСР на щиті монумента «Батьківщина-мати» у Києві та проводитиме підготовку до технічних робіт. Повністю його збираються замінити у 2023 році.

Про це розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі телемарафону, передає УНІАН.

«Будемо знімати серп і молот, будемо обережно переносити пам’ятки радянським «видатним» діячам, але робитимемо це відповідно до закону. Ми все ж таки європейська держава», – сказав Ткаченко.

Міністр зазначив, що до кінця 2022 року планують залучити провідні українські інститути для визначення найкращого методу демонтажу радянського герба.

Окрім цього, наразі є законодавче протиріччя між вшануванням пам’яток Другої світової війни та боротьбою з радянськими символами.

У Мінкульті також анонсували конкурс на проєкт українського герба, який мають розмістити на щиті замість серпа і молота.

«Думаю, до кінця цього року зможемо провести технічні і проєктні роботи , на це в нас вистачить ресурсів. А сам демонтаж розпочнемо наступного року, тоді ж, як і конкурс на проєкт тризуба, який ми збираємось там розмістити», – каже Ткаченко.

Він також нагадав, що під час голосування у додатку «Дія» 85% з 800 тисяч людей висловились за те, щоб прибрати радянський герб зі щита «Батьківщини-матері» та замінити його на тризуб.

Ткаченко вважає це доказом того, що у свідомості українців сприйняття монумента змінилося порівняно з радянським часом.

«Це наша «Батьківщина-мати», яка дивиться на схід і захищає цю країну», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 12 Серпня 2022 09:41
андрій борисович хіба дозволив?!?!
Українка Показати IP 12 Серпня 2022 09:55
Мінкульт це совкова організація рога і копита це можна спостерігати навіть у Луцьку. Дармоїди!!!!!!
Порада Показати IP 12 Серпня 2022 15:15
Демонтуйте і, нарешті, заспокойтеся. Це ж не ваше, отже, нічого паплюжити цей монумент своїми брудними руками. Збудуйте своє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus