USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Міноборони Британії пояснили великі втрати російських танків в Україні

18 Серпня 2022 23:26
Російські війська не змогли встановити динамічний захист на свої танки, що є повторенням помилок Першої чеченської війни.

Про це йдеться у щоденному зведенні британської розвідки, пише «Європейська правда».

«Сильне зношування російських основних бойових танків в Україні, швидше за все, частково пов’язане з тим, що Росія не змогла встановити та належним чином використати адекватну динамічну броню (ERA)», – йдеться у повідомленні.

При правильному використанні динамічний захист знижує ефективність снарядів, що наближаються, до того, як вони влучать у танк.

«Це говорить про те, що російські сили не виправили культуру неефективного використання ERA, яка сягає Першої чеченської війни 1994 року», – йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що ці недоліки, ймовірно, сприяють поширеним випадкам «відльоту башти», які добре задокументовані на відео очевидців з України.

«Війна була свідком численних невдач російських командирів щодо забезпечення дотримання бойової дисципліни на низькому рівні, таких як використання динамічного захисту. Сукупний ефект цих невдач, ймовірно, є важливим чинником низької ефективності російських збройних сил», – зазначає британська розвідка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus