USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Міносвіти підтвердили фальсифікації результатів ЗНО

22 Березня 2016 20:00
Робоча група, створена в Українському центрі оцінювання якості освіти, виявила ознаки недостовірності результатів зовнішнього незалежного оцінювання в 2014 і 2015 роках. Про це повідомляють у прес-службі Міністерства освіти і науки.

Члени робочої групи проаналізували 859 робіт абітурієнтів в 2014 і 2015 роках шляхом зіставлення результатів автоматизованої обробки сертифікаційних робіт на відповідність оригіналам бланків відповідей, наданих регіональними центрами оцінювання якості освіти.

Згідно з результатами технічної перевірки достовірності результатів зовнішнього незалежного оцінювання, виявили розбіжність результатів за 2015 рік оцінок в 102 чоловік, за 2014 рік - в 90 чоловік.

Міносвіти планує створити комісію з метою встановлення достовірності результатів, зазначених у сертифікатах, які були витребувані Генеральною прокуратурою України для експертизи.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що керівники Українського центру оцінювання якості освіти на прохання третіх осіб змінювали дані про результати зовнішнього незалежного оцінювання.

У МОН запевняють, що з метою мінімізації ризиків будь-якого втручання до системи у майбутньому в Українському центрі оцінювання якості освіти вжито низку заходів, зокрема:

- внесено зміни до організаційної структури установи, здійснено перерозподіл певних функцій між підрозділами;

- оновлено кадровий склад ІТ- підрозділів та підрозділу, що відповідає за інформаційну безпеку;

- чітко розмежовано функції розробників програмного забезпечення Інформаційно-телекомунікаційної системи УЦОЯО (ІТС), її експлуатантів, адміністратора системи безпеки;

- забезпечення функціонування програмно-апаратного комплексу ІТС у приміщеннях Українського центру оцінювання якості освіти;

- здійснюється побудова комплексних систем захисту інформації в ІТС, веб-застосунків ІТС, підсистем у регіональних центрах оцінювання якості освіти;

- впроваджуються нові технології забезпечення цілісності та достовірності інформації, що обробляється в ІТС, та яка передається до інших систем, зокрема, до Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Також у Міносвіти повідомили, що підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року відбувається відповідно до Календарного плану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КАЛЕНДАР ПРОБНОГО ЗНО-2016
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus