USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Мінську побили й затримали журналіста Радіо Свобода

13 Серпня 2020 09:27
У Мінську із застосуванням сили були затримані політичний оглядач Білоруської служби Радіо Свобода Віталій Циганков і його дружина Ольга.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповіла Ольга Циганкова.

«Машину зупинив працівник ДАІ, вимагав вийти… Враховуючи всі події, коли людей витягують із машини, б’ють і затримують, я відмовилася. Я сказала, що покажу документи з машини. На це працівник ДАІ дуже різко зреагував, почав опускати скло, бити по машині, приставив пістолет через вікно до моєї голови і вимагав вийти. Я, незважаючи на це, поїхала вперед. Нас оточили кілька автомобілів ДАІ, Віталія викинули з машини, побили, поклали на асфальт. Зараз ми перебуваємо в Московському райвідділі внутрішніх справ».

Як зазначається, білоруський правозахисний центр «Весна» уточнює, що Віталія й Ольгу Циганкових затримали біля медичного університету під час акції медиків.

Під час цієї акції понад 130 медпрацівників у білих халатах зібралися на проспекті Дзержинського з плакатами «Лікарі проти насильства» і «Зупиніть насильство». Таким чином лікарі долучилися до стихійних акцій проти жорстокого розгону міліцією демонстрацій за чесні вибори.

Читати ще: На протестах у Білорусі помер 25-річний хлопець: його запхали в автозак, а потім відправили у психлікарню

Раніше у Мінську жорстко затримали двох українців, волонтерів благодійної організації Схід SOS Костянтина Рєуцького і Євгена Васильєва.

Як повідомлялося, у Білорусі вже четверту ніч поспіль тривають масові акції проти фальсифікацій результатів голосування. Демонстрації жорстоко розганяються силовиками. За різними даними, затримано майже 6 тисяч осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Луцьк Показати IP 13 Серпня 2020 09:46
Якщо чесно, то не цікаво, що трапляється з різного роду "борцями" та "активістами".
Ага до Луцьк Показати IP 13 Серпня 2020 10:25
мені теж не цікаво буде коли з тобою щось станеться.
Луцьк до Ага Показати IP 13 Серпня 2020 12:59
А навіщо "тикати" ми ж не знайомились. Людині до голови пістолет приставляють, а вона їде. Явна провокація і явна неадекватна поведінка... Що тут цікавого? Це, може, бути цікаве хіба що полякам, бо ж їм потрібна дешева робоча сила: українців їм явно не вистачає.
Луцьк до Ага Показати IP 13 Серпня 2020 13:03
Я думаю, коли я стану журналістом, який упередженно і однобоко буде висвітлювати події, як це робить радіо "Свобода", і стану "активістом", то вам буде дуже цікаво, коли зі мною щось трапиться. Ви ж "любознатєльний(на)"
лучанин Показати IP 13 Серпня 2020 10:11
От кого точно не шкода ні капельки! Це солдати пропагандистського фронту. Стандарти журналістики вони самі встановлюють і самі міняють при потребі.
Журналістам Циганков Показати IP 13 Серпня 2020 10:17
*Я відмовилася, я не захотіла, я поїхала*..... Самі провокуєте, а потім плачете, мовляв, невинні ягнятка, а м ним злі вовки. Адекватна реакція на ваші неадекватні дії в, як ви висловилися, не простий час. Самі винуваті.
Заробітчанин Показати IP 13 Серпня 2020 10:23
Там така напружена обстановка, а вони втікають на машині від поліції.... добре, що не застрелили.
777 Показати IP 13 Серпня 2020 10:58
Сами напросились.любители печенек. Посмотрите на видео.как эти любители демократии сбивают машинами полицейских.которые просто выполняют свою работу.а они между прочим тоже люди.только вы про это не помните.а как взяли за задницу. сразу. сопли на кулак мотать.а нас за что.
Лучанин до 777 Показати IP 13 Серпня 2020 13:00
А де відео?
777 до Лучанин Показати IP 13 Серпня 2020 13:08
Интернет в помощь.
Ігор Показати IP 13 Серпня 2020 12:07
Заробітчани блін... ,вже в Україні наробили революцій,якщо Кремлю в Білорусі вийде "бацьку"скинути ,можна ждати рашиських танків в Україні найближчим часом
Свідок майдану Показати IP 13 Серпня 2020 12:16
Білорусь не Україна, немає чого туди лізти й розвалювати нормальну країну.
555 Показати IP 13 Серпня 2020 15:30
Заради подальшого норм і спокійного життя в державі треба йти на контр міри. Правильно Бацька робить, справжній патріот своєї країни. Не дав до цього прихватизувати, а потім розграбити державні підприємства, люди мають де працювати, корупції дає жорстку відповідь. Землі там плодородні. Це все ласий кусок для "добрих" і "дружніх" єврокраїн та США, в особі Сороса.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus