USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Мінську відбулась таємна інавгурація Лукашенка

23 Вересня 2020 12:08
Олександр Лукашенко «офіційно обійняв посаду президента Білорусі».

Про це йдеться на 24 каналі з посиланням на державне агентство БелТА.

Що відомо про інавгурацію Лукашенка

Зранку 23 вересня біля Палацу Незалежності у Мінську, що є резиденцією Лукашенка, розпочали збиратися силовики та чиновники. Також до будівлі стягнули військову техніку, а рух для особистого транспорту перекрили.

На церемонію інавгурації запросили кілька сотень людей. Зокрема, вищих посадових осіб, депутатів Палати представників і члени Ради Республіки, керівників державних органів і організацій, місцевих виконавчих і розпорядчих органів, республіканських засобів масової інформації, діячів науки, культури та спорту.

Приблизно об 11:00 до Палацу Незалежності прибув кортеж Олександра Лукашенка. Говорили, що це може бути лише репетиція інавгурації, адже дату церемонії завчасно не повідомляли. Ба більше, станом на 21 вересня про інавгурацію не знали навіть у ЦВК.

«Поклавши праву руку на Конституцію, Олександр Лукашенко виголосив присягу білоруською мовою. Потім він підписав акт про прийняття присяги, після чого голова Центральної комісії Білорусі з виборів і проведення республіканських референдумів Лідія Єрмошина вручила Олександру Лукашенко посвідчення Президента Республіки Білорусь», – пише агентство.

Зауважують, що у цей час усі провладні телеканали Білорусі транслювали серіали, а не церемонію інавгурації. Це суперечить білоруському законодавству, адже церемонія складання присяги президентом повинна транслюватися республіканським телебаченням і радіо.

Об 11:40 з резиденції Лукашенка розпочали виходити люди. Перед цим у будівлі було чути державний гімн Білорусі.

Промова Лукашенка під час інавгурації

Під час церемонії інавгурації Лукашенко заявив, що вступає на посаду президента «з особливим почуттям гордості за білорусів».

«День вступу на посаду президента – це день нашої з вами перемоги, переконливої ​​і доленосною. Ми не просто вибирали президента країни – ми захищали наші цінності, наше мирне життя, суверенітет і незалежність. І в цьому плані ми маємо ще чимало зробити», – заявив Лукашенко.

Він додав, що соціальна політика залишиться візитною карткою білоруського шляху в будь-яких умовах.

«Підтримка пенсіонерів, багатодітних сімей, соціально вразливих верств суспільства залишиться візитною карткою білоруського шляху при будь-яких обставинах і в будь-яких умовах», – наголосив Лукашенко.

Провладний телеграм-канал опублікував фото з інавгурації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Вітаю Показати IP 23 Вересня 2020 12:23
Молодець! Тепер розігнати шабаш відморожених, які не зупиняються перед розвалом країни, і нормально жити далі.
дб до Вітаю Показати IP 23 Вересня 2020 12:57
А ти комуняка якась???
Анонім до дб Показати IP 23 Вересня 2020 14:42
Це у нас сектанти, - к.лучанин, і психопланетарій.
ігор луцький до дб Показати IP 23 Вересня 2020 15:11
Секта духовно скрєпанутих.
До дб Показати IP 23 Вересня 2020 16:34
Я комуняка? Ні. Я адекватна людина, яка аналізує і осмислює ситуацію, а не скаче на маршах *протесту*. Я адекватно оцінюю ризики для Білорусі у випадку приходу до влади кухарки, підтримуваної натовпом, основною тезою якого є *нехай будь- хто, лиш би не Лукашенко*. А заклики не платити комунальні послуги, не купувати білоруські товари - це нормально? Це проти Лукашенко, чи проти своєї держави?
Ти до До дб Показати IP 24 Вересня 2020 10:22
Ти не комуняка, ти мудака.
Анонім до Ти Показати IP 24 Вересня 2020 15:06
А ти д*біл*ка.
Анонім Показати IP 23 Вересня 2020 21:07
TARAKAN

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus