USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

У Мінську розпочалися марші протесту жінок та студентів

17 Жовтня 2020 18:25
У Мінську проходять жіночий та студентський марші. Силовики почали затримувати учасників мирних протестів.

Про це інформує Новое время.

Повідомляється, що на Марші молоді затримали не менше 10 людей. Група студентів із декількох сотень людей зібралася біля Мінського державного лінгвістичного університету і вирушила в сторону вулиці Козлова, де колону розігнала міліція, затримавши декількох людей.
Як стверджують очевидці, затримання відбулися пізніше й біля самого університету і у дворах поблизу.
За інформацією Білоруської асоціації журналістів, під час протестів затримали й працівників ЗМІ. Зокрема, білоруського агентства БелаПАН, порталу Onliner. by, TUT. BY та РІА Новини.
Представник пресслужби ГУВС Мінміськвиконкому Роман Лашкевич підтвердив «Інтерфакс-Захід» факт затримання протестувальників і заявив, що їх доставлять до територіальних РУВС для подальшого розгляду.

Водночас повідомляється, що традиційний Марш жінок проходить без затримань. В акції взяли участь приблизно 100 жінок. Протестувальниці дійшли до Академії наук й рушили далі.
Учасниці маршу розгорнули біло-червоно-білі прапори та тримали квіти в руках. Звучали гасла «Поверніть нашу Машу, заберіть Сашу», «Іди», «Дивись у вікно, а не в телевізор».
Нагадаємо, в Білорусі другий місяць тривають масові акції протесту проти режиму Олександра Лукашенка, який править країною з 1994 року, жорстко придушуючи опозицію і незалежні засоби масової інформації. Протести спалахнули після фальсифікації президентських виборів 9 серпня. Білоруси вимагають проведення нових виборів.

Мирні акції протесту супроводжувалися кривавими нападами з боку підконтрольних Лукашенкові силовиків. Бійці ОМОН застосовували проти мирних громадян водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати.

Білоруський диктатор відкинув будь-які поступки й спроби діалогу з протестувальниками і опозицією, неодноразово заявляючи, що за хвилею протестів стоять західні сусіди Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Так Показати IP 17 Жовтня 2020 18:48
*марш жінок*, *марш пенсіонерів*, *марш студентів*...... Скоро дітей на вулиці виштовхують закордонні носії *демократії*, щоб тільки прибрати до рук Білорусь....
Анонім до Так Показати IP 18 Жовтня 2020 21:47
шо куриш прид...рок?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus