USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У місті на Волині відмовились від хлорування питної води

1 Грудня 2013 14:22
Підприємство «Нововолинськводоканал» запровадило прогресивну технологію знезараження питної води. Про це повідомили в обласному управлінні Держгірпромнагляду.

Підприємство «Нововолинськводоканал» відмовилось від «традиційної» технології хлорування води та перейшло на безпечний метод знезараження питної води за допомогою електролізної установки призначеної для отримання знезаражувального реагенту (розчину гіпохлориту натрію) шляхом електролізу розчину кухонної солі.

Презентації довгоочікуваного впровадження в дію проекту була присвячена прес-конференція, яка відбулася на підприємстві «Нововолинськводоканал». Прес-конференція проходила за участю першого заступника міського голови, керівництва підприємства, представників територіального управління Держгірпромнагляду у Волинській області, засобів масової інформації міста та області.

Причину переходу на нову технологію пояснюють тим, що застосовування гіпохлориту натрію замість небезпечного хлору дозволить виключити виробничі об\'єкти (хлораторні) Південного та Північного водозаборів підприємства «Нововолинськводоканал» із Державного реєстру об'єктів підвищеної небезпеки та перевести їх в категорію безпечних для навколишнього середовища та проживаючих в прилеглій зоні людей. На підприємстві переобладнали систему знезараження води і наразі вона вже функціонує. Повні та відпрацьовані балони із хлором передано ТОВ «Аульська хлоропереливна станція», а обладнання хлораторних дегазовано та демонтовано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Штефан, Луцьк Показати IP 1 Грудня 2013 20:26
Це вже вкотре відмовляються?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus