USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

У Москві після «атаки на Кремль» почали глушити сигнал GPS

5 Травня 2023 06:18
У російській столиці 4 травня почалися збої в роботі системи глобального позиціонування GPS. Напередодні РФ заявила про «атаку на Кремль» безпілотниками, а попереду – День перемоги 9 травня.

Про це пише Meduza з посиланням на Telegram-канали Baza і Ateo Breaking, РБК, Daily Storm, передає УП.

Інформацію про проблеми з GPS журналістам РБК підтвердили в пошуковій системі «Яндекс».

Представник компанії заявив, що неправильне відображення геопозиції користувачів може бути пов'язане зі збоями в роботі супутникової системи, яка впливає на всі сервіси – від навігаторів до фітнес-браслетів.

Читати ще: Росія могла сама атакувати Кремль: в ISW пояснили цілі

Водночас співрозмовник агентства зазначив, що до збоїв GPS не причетні інтернет-сервіси, оскільки додатки отримують помилкову інформацію від пристроїв (смартфонів і планшетів). Чому пристрої передають неправильну інформацію, у компанії не уточнили.

Baza з посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомила, що в Москві почали глушити навігацію в межах Бульварного і Садового кільця.

«На час підготовки до параду перемоги буде активовано зміну локації GPS. Навігатори можуть працювати зі збоями – тобто ви можете стояти на Тверській, а ваша локація на картах буде в районі Внуково», – пише Baza.

Проблеми з роботою GPS також підтвердили виданню Daily Storm у ГЛОНАСС. Там повідомили, що збої почалися 4 травня десь із шостої ранку. Із чим вони пов'язані, не уточнюють.

Телеграм-канал Ateo Breaking пише, що проблеми з визначенням координат спостерігаються на всій території Москви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus