USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Москві та інших великих містах РФ почалися нові акції протесту

10 Серпня 2019 15:17
У суботу, 10 серпня в Москві та інших регіонах Росії пройдуть акції за допуск незалежних кандидатів до виборів у Мосміськдуму, а також на підтримку захисту вільного народного виявлення на виборах.

Про це повідомляють російські ЗМІ, пише aspi.news.

Так, стало відомо, що в Москві узгоджений мітинг пройде о 14:00 на проспекті Сахарова. Попередні акції 27 липня і 3 серпня закінчилися масовими затриманнями. Щодо 13 учасників мирних протестів були порушені кримінальні справи.

Як повідомляє незалежне російське видання «МБХ медіа», в Москві співробітники поліції змушують жителів підписати документ про те, що вони обізнані про неприпустимість протиправних дій на мітингу.

Про це журналістам видання розповів співробітник штабу Дмитра Гудкова Артем Мирських.

«В метро прямо на виході з турнікетів стоять осіб 5 поліцейських, ловлять молодих людей і запитують – чи йдуть вони на мітинг. Після моєї негативної відповіді вони все одно роз’яснили те, що не можна здійснювати протиправні дії, хуліганство, погроми. Далі попросили підписати документ про те, що я обізнаний. Там дуже багато рядків під персональні дані, але вони просять ПІБ і адресу тільки», – сказав активіст.

Пікети солідарності на підтримку жителів Москви та «За чесні вибори» вже почалися в Іркутську, Омську, Кемерово і Томську.
У Новосибірську, як повідомляє «Тайга.інфо», акція вже завершилася. У ній взяли участь близько 200 осіб. Про затримання не повідомляється.

У Хабаровську на мітинг за допуск незалежних кандидатів в Мосміськдуму прийшли близько 500 осіб. Про це у своєму твіттері пише начальник штабу Івана Жданова Борис Золотаревський.

Активіста Дмитра Васильєва, якого затримали у справі про масові заворушення на акції 27 липня, залишили в ізоляторі тимчасового утримання. У Васильєва діабет, але йому не дозволили брати з собою ні глюкометр, ні інсулін.

За відомістю ЗМІ, в Єкатеринбурзі, 10 серпня на акцію вийшло близько трьохсот осіб.

Також напередодні повідомлялося, що анонімний телеграм-канал «Товариш майор» опублікував дані близько трьох тисяч осіб, у тому числі затриманих на акціях протесту в Москві 27 липня і 3 серпня,

Про це стало відомо виданню «Медіазона», чиї журналіст також потрапили в цей список. Телеграм-канал називає таблицю з даними «базою прихильників Навального».

Повідомляється, в базі є паспортні дані та номери телефонів чотирьох журналістів «Медіазони» у трьох з них поліцейські переписали паспортні дані перед акцією 3 серпня.

Там були вказані журналісти «Радіо Свобода», кореспонденти «Медузи», «МБХ медіа», «Таких справ», The Village і «Дощу».

Причому деякі з них були затримані тільки під час акцій протесту на початку червня у зв’язку зі справою проти журналіста Івана Голунова.

Через три години пост з базою зник з телеграм-каналу, на що звернув увагу редактор «Медузи» Олексій Ковальов.

Штаб Дмитра Гудкова, який веде його канал, поки сам політик відбуває адміністративний арешт, написав, що один із затриманих зв’язався зі штабом і розповів, що виявив в базі вигадану домашню адресу, яку він назвав поліцейським після затримання.

«Таким чином, сумнівів у джерелі зливу не залишається», – підкреслив штаб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus