USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У МОЗ планують ввести пакет допомоги для вагітних: скільки він коштуватиме

29 Вересня 2020 14:59
Міністерство охорони здоров’я у 2021 році планує додати до програми медичних гарантій пакет на ведення вагітності в амбулаторних умовах.

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає УНН.

«У наступному році, на 2021 рік в наших пропозиціях, які ми подавали щодо бюджетного запиту, конкретно в програмі медичних гарантій, через те, що лікуються всі наші громадяни, тобто фінансуються через програму медичних гарантій, ми хочемо запровадити ще один дуже важливий пакет – це пакет на ведення вагітності в амбулаторних умовах. Він не існував, це була наша пропозиція запровадити такий пакет. Чому це важливо? Не зважаючи на тенденції до зниження, в Україні високими залишаються смертність і материнська, перинатальна смертність, малюкова смертність – вона в 1,5-3 рази вища ніж у Європі», – сказав Степанов.

З його слів, у МОЗ є чіткі критерії, за якими в Україні повинні дійти до того, що статистика смертності спочатку повинна відповідати критеріям, які є в Європі, а потім далі знижуватись.

Щоб уникати і зменшувати смертність, підкреслив Степанов, дуже важливо щоб за вагітними жінками був відповідний догляд у медичних установах.

«Яким чином ми це бачимо? Окрім традиційних жіночих консультацій, до яких ми звикли, ми вважаємо, цю частину повинна робити в тому числі первинна ланка. Саме тому ми запроваджуємо з ними додатковий пакет, який буде складати 1 026 грн на місяць за ведення вагітності. Повний обсяг послуг, який надаватиметься за цим пакетом, буде включати повний огляд, збір анамнезу, УЗД, кардіографію, лабораторну діагностику – все те, що відбувається при веденні вагітності... Загальна сума, яку ми прогнозуємо, виходячи з кількості породіль, на наступний рік ми рахуємо це 270 291, і загальний прогнозований обсяг видатків на 2021 рік, який ми подали в своєму бюджетному запиті, це 2,2 млрд грн», – додав міністр.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я раніше повідомило, що змінює підхід до розрахунку тарифів на лікування гострого мозкового інсульту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus