USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У МОЗ роз'яснили, хто має закуповувати маски та санітайзери у дитсадки

7 Червня 2020 12:41
Закуповувати маски, санітайзери та інші засоби індивідуального, захисту має адміністрація дитячого садочку.

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, передає УНН.

Степанов прокоментував ситуацію, коли у певних дитсадках батьків примушують самостійно купувати засоби індивідуального захисту, наприклад паперові рушники, санітайзери, маски для вихователів, а також термометри.

«Щодо закупівлі антисептиків, масок та решти речей, які використовуються в дитячих садочках у зв’язку з рекомендаціями МОЗу та карантинними обмеженнями, які існують, це повинна робити виключно адміністрація цього закладу, власники цього закладу, або комунальні органи місцевої влади. Ніде не передбачено, щоб батьки самостійно це закуповували», – сказав міністр.

Також на питання, як у МОЗ оцінюють вимоги певних адміністрацій дитячих садочків надавати батькам довідки з роботи та підписувати папір про те, що вони не матимуть претензій у випадку, якщо дитина захворіє на COVID-19 у садку, Степанов відповів: «Те, що стосується довідок та підписання якихось листів, то це повна самодіяльність керівництва закладу, яка не передбачена жодним нормативним документом в Україні. Тому я вважаю, що потрібно відразу скаржитися, перш за все, власнику. Якщо це комунальні заклади, то це органи місцевої влади».

Нагадаємо, на фоні послаблення в Україні карантину з 25 травня дитячі садки поновили свою роботу. Дитсадки у Луцьку запрацювали з 3 червня, але з низкою обмежень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus