USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У музеї-скансені під Луцьком згоріла хата. ОНОВЛЕНО

14 Листопада 2017 10:01
У сільського господарства Волині-скансені, що в селищі Рокині Луцького району, вночі 14 листопада згоріла хата.

Згідно з інформацією волинських рятувальників, пожежа трапилася 20:33. Зайнявся дерев’яний будинок-експонат, критий соломою. За викликом прибули працівники 2-ї державної пожежно-рятувальної частини та частини спеціальної пожежної техніки міста Луцька, які о 20:59 локалізували вогонь.

О 21:30 працівники ДСНС повністю ліквідували пожежу.

Вогнем знищено 50 м2 метрів даху, 2 м2 метри перекриття, музейні експонати, пошкоджено 15 м2 метрів перекриття, стіни.

Причина пожежі – встановлюється.


Про обставини займання розповів директор установи Олександр Середюк, пише ВолиньPost.

Зі слів Середюка, у момент займання хати на господарстві нікого не було, адже він та сторож у адміністративній будівлі музею готувалися до академії з нагоди 40-річчя музейної діяльності Середюка.

"Тому сторожа не було на місці. Коли ми розійшлися: я - додому, він - на роботу, то він до мене зателефонував і каже, що горить хата. Я викликав пожежних, а потім побіг в музей. Ми збивали вогнегасниками вогонь, а потім його загасили пожежники. На жаль, хата частково згоріла", - розповів Середюк.

Щодо причин пожежі, то директор музею вважає, що хату підпалили. "Це зробили рейдери, які місяцями намагаються усунути мене від музею. І раз вони опустилися до такого примітиву, то очевидно, що в них в голові менше думок, ніж в мене ідей", - мовив Середюк.

ЧИТАТИ ЩЕ: МУЗЕЙ-СКАНСЕН У РОКИНЯХ ПРАЦЮЄ З ПОРУШЕННЯМИ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 14 Листопада 2017 12:42
Що саме смішне, що теперішня міська влада, яка немало зробила хороших справ для нашого міста, деяким як кістка в горлі, бо ж ніяк не можуть змиритись, давно перевіреним путінським методом, будуть палити, нищити своє, самі писатимуть статті і коментарі до них, щоб нагнітати лучан, обливаючи брудом, що це справа влади, бо ж незабаром вибори, та лучани не такі дурні і явно на таке не поведуться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus