USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У МВС відкрили гарячу лінію для повідомлень про цькування і порушення прав у Нацгвардії

3 Лютого 2022 19:50
Після недавньої трагедії у підрозділі Національної гвардії у Дніпрі, де солдат-строковик Артемій Рябчук розстріляв п’ятьох людей, у МВС запровадили спеціальну «гарячу лінію» для повідомлень про цькування та порушення прав під час проходження служби.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський запевнив, що жоден випадок грубих позастатутних відносин не має залишатися без правової оцінки та відповідного покарання.

Читати ще: Загадково загинув ще один солдат з Дніпропетровщини: випустив у голову автоматну чергу

Для цього у відомстві було створено спеціальну гарячу лінію, на яку військовослужбовці Нацгвардії можуть повідомляти про порушення їхніх прав під час проходження служби. Сюди ж можуть звертатися батьки військовослужбовців, зокрема солдатів-строковиків, якщо вони мають інформацію про порушення прав їхніх дітей.

«Про порушення прав військовослужбовців можна повідомити, зателефонувавши на гарячу лінію МВС за номером 15-36. Дзвінки прийматимуть з понеділка до четверга – з 09:00 до 18:00 та у п’ятницю – з 09:00 до 16:45», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: «Долю передають наверх»: як у Нацгвардії та ЗСУ з солдатів вимагають гроші

Нагадаємо, близько 4 години ранку 27 січня в Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук відкрив вогонь з автоматичної зброї по караулу військовослужбовців НГУ. В результаті загинули 5 людей, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 отримали поранення. Зловмисник зі зброєю та набоями зник.

Правоохоронці затримали нацгвардійця у Підгородньому Дніпропетровської області.

Рябчуку повідомили про підозру за ст.115 (умисне вбивство), ст. 408 (дезертирство), ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцями зброї та бойових припасів) ККУ.

28 січня, Кіровський райсуд Дніпра обрав запобіжний захід Артемію Рябчуку – тримання під вартою у СІЗО №4 на 60 днів без права внесення застави.

Командування військової частини Національної гвардії у Дніпрі, де відбулося масове вбивство, звинуватили у низці серйозних злочинів.

Читати ще: У Дніпрі знайшли повішеним нацгвардійця. Фото 18+

Після цього інциденту у відставку подав голова Нацгвардії Микола Балан. Він розповів, що у військовій частині №3021, де служив Рябчук, уже відбувалися подібні трагедії – два самогубства солдатів. Ще одне самогубство в Дніпрі нещодавно вчинив молодий нацгвардієць, який був учасником АТО.

Однією із жертв суїциду став 19-річний Мансур Вержаковський. Як з’ясувалося, його смерть сталася через два місяці після заступу на службу. Як стверджує слідство, Мансур позбавив себе життя пострілом у голову.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
! Показати IP 3 Лютого 2022 20:01
Ще винних покарайте і порядок наведіть.
Суддя в дредах Показати IP 3 Лютого 2022 20:06
А показово посадити кількох охвіцерів, а вигнати кілька генералів, попередньо відірвавши лампаси?!!
Олесь Показати IP 3 Лютого 2022 22:09
То ж в кожній частині внутрішня розвідка ...за шо ж ті дармоїди получають гроші .
Цікаво Показати IP 3 Лютого 2022 22:26
"Гаряча лінія" - тобто довіри ні в кого ні до кого немає. А для чого взагалі такий підрозділ якщо він не дієздатний? Саме "смішне" - те що лінія не цілодобова, а в певні години, тобто треба ще дочекатися часу щоб повідомити, якщо виживеш.
Лучанка Т Показати IP 3 Лютого 2022 22:54
Народжуєш синів, ночами не спиш. Потім у всьому собі відмовляєш, щоб поставити на ноги. А за хвилину тобі дзвонять, що сина вже немає. Горіти в пеклі тим, що таке звірство допустили!
Лучанка Т Показати IP 3 Лютого 2022 23:04
Щось з Київстар не здорове. Відправляю повідомлення, дублюється двічі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus