USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У найближчі роки десятки мільйонів людей втратять роботу. Назвали причину

21 Жовтня 2020 23:43
До 2025 року 85 мільйонів людей можуть втратити свою роботу через автоматизацію та впровадження нових технологій.

Про це йдеться у звіті Всесвітнього економічного форуму, передає Liga.net.

Разом із тим, автоматизація роботи повинна створити 97 мільйонів нових робочих місць. Вони будуть більш адаптовані до нового поділу праці між людьми, машинами та алгоритмами.

43% опитаних бізнесменів сказали, що мають намір скоротити кількість робочої сили шляхом впровадження технологій. 41% планують розширити використання підрядників для виконання спеціалізованих робіт. Ще 34% планують розширити свій штат внаслідок впровадження технологій.

Також 84% роботодавців готові до цифровізації роботи та розширення можливостей віддаленої роботи. 44% керівників готові перевести своїх працівників на віддалену роботу.

Крім цього, у наступні 5 років буде змінюватися спектр необхідних навичок на різних посадах. Найбільш затребуваними навичками, на думку роботодавців, будуть критичне мислення, вміння аналізувати й розв'язувати проблеми, а також самоорганізованість, стресостійкість, гнучкість і активне навчання.

За оцінками компаній, близько 40% працівників вимагатимуть перепідготовки протягом наступних шести місяців. 94% керівників підприємств очікують, що співробітники придбають на роботі нові навички. Відзначається, що в 2018 році так вважало 65% підприємців.

Переважна більшість роботодавців визнають цінність інвестицій в людський капітал. У середньому 66% опитаних роботодавців вважають, що інвестиції в підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів окупляться протягом одного року.

У середньому роботодавці розраховують запропонувати підвищення кваліфікації для 70% своїх працівників до 2025 року. При цьому, тільки 42% працівників мають намір використовувати ці можливості перепідготовки та підвищення кваліфікації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus