USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У неділю Україна перейде на зимовий час

28 Жовтня 2023 23:09
Щороку в останню неділю жовтня в Україні переводять годинник на зимовий час. Цьогоріч перехід відбудеться 29 числа о 4:00 ранку.

Зокрема стрілки переводять завжди у неділю, щоб не створювати сильних незручностей посеред робочого тижня. Загалом роблять це, аби збалансувати біологічний і календарний час, а також заради економії електроенергії, повідомляють у Волинській ОВА.

Уперше переводити годинники запропонували ще 1784 року. Таке рішення ухвалив посол США у Франції Бенджамін Франклін з метою економії свічок. А ось перехід на літній час приписують уродженцю Англії Вільяму Віллетту.

В Україні годинники переводять від 1981 року. Основна мета – щоб люди мали змогу довше працювати та менше використовували штучне освітлення. При цьому зимовий час вважається природним.

Нині є чимало прихильників та противників переведення стрілок годинників. Менше з тим, у світі майже 80 країн використовують цей метод.

Отож, не забудьте 29 жовтня о 4:00 ранку перевести стрілки годинника на одну годину назад. Також пам’ятайте, що більшість електронних пристроїв перейдуть самостійно, але механічні або не під’єднані до інтернету пристрої необхідно переводити вручну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Як завжди Показати IP 29 Жовтня 2023 11:09
зимового часу не існує. є тільки літній і його відміна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus