USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Німеччині багато людей відмовляються від вакцини AstraZeneca. Пояснили причину

28 Лютого 2021 22:07
Німецькі радники з питань охорони здоров’я припускають, що в країні можуть скасувати вікові обмеження на використання вакцини Oxford/AstraZeneca. Від препарату відмовляються багато людей з пріоритетних груп через сумніви в його ефективності. Тому невикористані дози пропонують зробити доступними для всіх.

Про таке німецькому телеканалу ZDF заявив Томас Мертенс, глава німецької комісії з вакцинації, повідомляє Громадське з посиланням на Financial Time.

Він зазначив, що незабаром у країні оновлять рекомендації щодо використання вакцини Oxford/AstraZeneca і дозволять робити нею щеплення людям, старшим за 65 років.

Такі заяви Мертенс зробив на тлі стурбованості щодо збільшення запасів невикористаної вакцини AstraZeneca в Європі. Населення Німеччини, Франції та інших країн сумнівається в її ефективності.

Станом на 27 лютого в Німеччині було введено тільки 363 645 доз вакцини, а в наявності їх 1,45 мільйона. Загалом це всього 25%. Представники регіональних департаментів охорони здоров’я заявили, що тисячі людей не з’явилися на щеплення після того, як дізналися, що їм зроблять його AstraZeneca.

За даними Міністерства охорони здоров’я Франції, у країні станом на 27 лютого ввели всього 21% наявних доз вакцини цього виробника. Загалом країна отримала 1,1 мільйона доз.

Німецькі офіційні особи заявили, що ключовою причиною низької поширеності щеплення була рекомендація постійної комісії з вакцинації не застосовувати щеплення людям, старшим за 65 років. Таке рішення ухвалили через відсутність досліджень щодо ефективності вакцини для цієї вікової групи.

У Франції вакцину отримували тільки люди віком від 50 до 64 років із супутніми захворюваннями та медичні працівники. Водночас Іспанія не рекомендувала застосовувати її людям, старшим за 55 років. Італія пропонує робити щеплення тим, хто молодший за 65. Водночас Європейське агентство з лікарських засобів підтримало використання AstraZeneca для всіх людей від 18 років.

«Ми ніколи не критикували вакцину... Просто набір даних для вікової групи після 65 був поганим або неадекватним», – наголошує Томас Мертенс. Інші високопосадовці ЄС також нині намагаються повернути довіру суспільства до цієї вакцини.

Про ефективність

Німецькі ЗМІ зазначають, що жителі ЄС, зокрема Німеччини, часто хочуть отримати вакцину від Pfizer, а AstraZeneca вважають «другосортною».

Клінічні випробування справді показують, що ефективність Pfizer становить 95%, а AstraZeneca – від 60 до 90 відсотків залежно від таких факторів, як інтервал між дозами. Проте не варто безпосередньо порівнювати препарати, якщо їх ефективність не тестували під час одного дослідження. До того ж багато фахівців в області охорони здоров’я закликають насамперед отримати будь-яку доступну вакцину, оскільки вона значно зменшує ризики для здоров’я та ймовірність летальних наслідків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Точно Показати IP 28 Лютого 2021 22:51
Втридорога спихнуть в Україну, а тут лікарів, вчителів, військових, поліцейських запитувати не будуть....
Швейк до Точно Показати IP 1 Березня 2021 08:59
Знайдуться сусіди поближче, побагатше, і з швидшою реакцією
Добре жили Показати IP 1 Березня 2021 06:37
І ще пожити хочуть. А хто ж це купить цю непотрібну німцям вахцину?
Пєтя Показати IP 1 Березня 2021 07:41
Той не треба, нехай віддадуть бідним країнам.
Анонім Показати IP 1 Березня 2021 08:16
Индийская вакцина Covishield – это реплика AstraZeneca. Реплика - это копия, очень похожая на оригинал по форме и внешнему виду. Простым языком, есть, к примеру фирменная сумка от Christian Dior и стоит она 3000$, но есть такая же реплика, которая стоит 100$. Несостоятельный человек купит реплику, но элита никогда не будет ходить с репликой. Также и с вакцинной. Эта вакцина для бедных и «нищего народа». Уже даже не говоря о том, что сама AstraZeneca среди брендов вакцин считается «не высококачественной». Власть же пытается убедить нас, что это AstraZeneca и везде пытается умалчивать ее настоящее мировое название.
Швейк Показати IP 1 Березня 2021 08:57
Тому через цю масову відмову німці прийняли рішення щепити цією вакциною безпритульних.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus