USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

У Німеччині не бачать України в ЄС і запропонували нову модель відносин

26 Грудня 2017 10:39
Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель (Sigmar Gabriel) вважає, що в найближчі роки Україна не стане членом Євросоюзу.

Натомість він запропонував використовувати майбутню угоду ЄС з Великобританією щодо Brexit як нову модель відносин з іншими країнами, зокрема Україною та Туреччиною. Про це він сказав в інтерв'ю виданням медіагрупи Funke, оприлюдненому у вівторок, 26 грудня, інформує Deutsche Welle.

"Якщо нам вдасться досягти розумної угоди з Великобританією, яка регулює відносини з Європою після Brexit, це може стати моделлю для інших країн: України, а також Туреччини", - сказав Ґабріель.

Дипломат наголосив, що він не може уявити собі членство України чи Туреччини в ЄС найближчими роками.

"Тому мусимо розмірковувати про альтернативні форми тісної співпраці", - сказав він і припустив, що Брюссель може спробувати "нову, тіснішу форму митного союзу" із Туреччиною. Утім, він нагадав, що ЄС досі стурбований звуженням демократії у Туреччині, хоча в Анкарі і демонструють готовність до покращення відносин. "Звільнення багатьох затриманих німців - хороший знак", - сказав він про готовність до залагодження конфліктів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
це Показати IP 26 Грудня 2017 10:50
перемога
эскобар Показати IP 26 Грудня 2017 11:39
из Украины лепят Мексику
Уася Показати IP 26 Грудня 2017 11:55
Те що не стане "в найближчі роки" - і їжаку ясно. Тут аби країна не зникла в найближчі роки, з такими темпами еміграції, вимирання і "реформами". І ніякого птнхл тут не потрібно - самі чудово справляємося.
Читач Показати IP 26 Грудня 2017 13:59
Заголовок невірно відображає зміст новини. Спекулюєте, шановні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus