USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Німеччині обирають нового президента

12 Лютого 2017 13:26
У неділю почалися вибори нового президента ФРН. Його виберуть Федеральні збори зі 630 депутатів бундестагу і 630 представників федеральних земель країни. Всього голосують 1 тисяча 260 осіб. Для обрання необхідно 50% + 1 голос, тобто досить 631 голосу.

Абсолютна більшість у Федеральних зборах даного скликання належить партіям, які входять до коаліційного федерального уряду: альянс "ХДС/ХСС" на чолі з канцлером Ангелою Меркель представляють 539 осіб, Соціал-демократичну партію Німеччини (СДПН) - 384 людини.

Є підстави вважати, що екс-глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, який висунутий кандидатом у президенти від владної коаліції, буде обраний президентом у першому турі, передає видання РИА Новости.

Інтригою залишається тільки результат, із яким Штайнмаєр переможе своїх конкурентів. Досі найкращі результати на виборах глави держави демонстрували перший президент ФРН Теодор Гойса (з 1949 року на посаді, отримав на перевиборах у 1954 році 88,2% голосів) і перший президент об'єднаної Німеччини Ріхард фон Вайцзеккер (на перевиборах у 1989 році отримав 86,2% голосів).

Президент ФРН грає, в основному, представницьку роль. За пропозицією федерального канцлера він призначає міністрів, а також може зупинити прийняття законопроекту в тому випадку, якщо він суперечить Основному закону. У разі винесення вотуму недовіри федеральному канцлеру президент розпускає бундестаг і призначає нові вибори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus