USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Німеччині заборонили розумні годинники для дітей

20 Листопада 2017 15:57
Німецькі регулятори заборонили смартгодинники з функцією батьківського контролю, які більше нагадують "шпигунські пристрої".

Більш того, Федеральне мережеве агентство Німеччини рекомендує батькам знищити вже придбані гаджети, пише Новое время з посиланням на Gizmodo.

Раніше Європейська організація споживачів попередила, що розумні годинники з функцією батьківського контролю становлять серйозну загрозу для життя дітей. У доповіді, опублікованій в середині жовтня, повідомлялося, що були виявлені серйозні недоліки в низці пристроїв, які можуть легко дозволити хакерам захопити контроль над гаджетами. Це може дати зловмисникам доступ до місця розташування дитини в режимі реального часу, а також до величезної кількості особистої інформації.

Після доповіді, генеральний директор Європейської організації споживачів Монік Гойенс закликала європейські регулятори діяти негайно, попереджаючи, що батьки, ймовірно, не знають, що замість захисту дітей смартгодинники робили їх уразливими.

Йдеться не про всі розумні годинники, а тільки про ті пристрої, які працюють без зв'язку з телефоном дитини і в яких є функція голосового моніторингу. Вона за допомогою програми на сторонньому телефоні дозволяє включати мікрофон і слухати, що відбувається поруч з дитиною. Відзначається, що виробники подібних пристроїв не звертають уваги на стандарти безпеки.

Раніше в цьому році ФБР випустило заяву про те, що розумні іграшки, які містять мікрофони, камери, або пристрої GPS, ставлять під загрозу приватне життя дітей і їх фізичну безпеку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus