USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У НКРЕКП назвали два варіанти зміни тарифів на електроенергію

23 Квітня 2023 07:43
Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Костянтин Ущаповський заявив, що наразі розглядають кілька варіантів встановлення нових тарифів на електроенергію.

Про це повідомляє пресслужба НКРЕКП, передає ЕП.

Голова НКРЕКП зазначив, що питання про перегляд тарифів на електроенергію для населення наразі є відкритим і повʼязане із великою вартістю відновлення енергетичної інфраструктури.

«Після ворожих обстрілів енергетичних об’єктів для відновлення живлення споживачів використовували тимчасові схеми подання електроенергії. Тож для забезпечення проходженння нового опалювального сезону такі схеми є неможливими», – пояснив Ущапковський.

Читати ще: Плюс 150 грн на місяць: у Раді підтримують підвищення тарифів на електроенергію

Відповідно, в уряді розглядають питання про перегляд тарифів на електроенергію для побутових споживачів.

За словами Ущапковського, розглядають кілька варіантів встановлення нових тарифів на електроенергію. Серед них є такі: 2,40 грн та 2,80 грн за 1 кВт/год. Головним тут є завдання забезпечити захист вразливих категорій споживачів, зробивши відповідні програми цільового соціального захисту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 23 Квітня 2023 09:58
а може варто зменшити зарплатний апетит енерго-працівників ?
Василь Показати IP 23 Квітня 2023 10:10
В любому випадку вартість ел.енергії та газу(теплоносія) буде збільшена на початок опалювального сезону прибл. в 2 рази,а субсидії будуть різко скорочені до 7-9% населення.Хоча були випадки.що субсидії охоплювали 63% населення Луцька!!!!.При підвищенні плати за газ безперечно.що зменшиться і споживання газу на побутовому рівні,І різко зростуть вимоги до Луцьктепло,яке і так знаходиться в борговій ямі.Впровадження залежних ІТП тільки поповнили кишені деяких чиновників і ще більше угробили мережу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus