USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Новій Зеландії виявили останки найбільшого пінгвіна

15 Лютого 2023 00:23
Дослідники з музею Брюса в Гринвічі виявили в Новій Зеландії скам'янілі останки пінгвіна, найбільшого з тих, що будь-коли жили на планеті. Вік тварини вагою 154 кг становить понад 50 млн років.

Відповідне наукове дослідження опубліковано у Journal of Paleontology, інформує UAINFO.org.

Майже повному скелету нового виду вчені дали ім'я Kumimanu fordycei (суміш слів корінного народу Нової Зеландії маорі, що означають “монстр” та “птах”). Останки були виявлені разом зі скам'янілістю інших пінгвінів на території пляжу Нової Зеландії.

Автори знахідки стверджують, що у виявленого виду відносно примітивні кістки лап. Вид уже не міг літати, проте був більше схожий на птахів, ніж сучасні пінгвіни.

Вчені також вважають, що такі величезні розміри Kumimanu fordycei були відмінною рисою у ранніх пінгвінів. Великі розміри птахів, на думку вчених, сприяли більш ефективному пересуванню під водою і підтримці температури тіла.

Дослідники припускають, що унікальні умови довкілля давньої Нової Зеландії відіграли ключову роль у появі гігантських пінгвінів. Нова Зеландія, за словами вчених, була і є чудовим місцем, оскільки там є кормові угіддя для морських птахів, а також до появи людей на острові не було наземних ссавців, крім кажанів. Це зробило Нову Зеландію безпечнішим місцем для гніздування.

Причини зникнення гігантських пінгвінів ще належить з'ясувати вченим. Передбачається, що величезні птахи були витіснені морськими ссавцями аналогічного розміру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus