USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Нововолинську лікарів примусово відправляють у відпустки

8 Вересня 2020 16:11
Під час сесії Нововолинської міської ради представники міської лікарні повідомили, що їх примусово відправляють у відпустки. Вони стверджують, що керівництво медзакладу навмисно приховує правду, а в разі незгоди вимагає написати заяву на звільнення, а також їх змушують писати заяви на відпустки за власним бажанням на кілька місяців, повідомляє телеканал «Аверс».

На сесії розглядали звіт головного лікаря Нововолинської міської лікарні про боротьбу з COVID-19. Там виник конфлікт, адже у медзакладі не все гладко.

Хірург Магомед Магомаєв, який є депутатом міськради, розповів, що ж насправді відбувається у лікарні.

«Сьогодні на сесії міськради розглядали питання про роботу міської лікарні, яка суперечить усім нормативам санітарно-епідемічного кодексу, – заявив він. – Це недостатнє видавання засобів індивідуального захисту, примусове відправлення працівників під час карантину в неоплачувані відпустки. Люди четвертий місяць не мають за що жити».

З його слів, одна з таких працівниць – інвалід І групи по зору.

Крім того, закрито три відділення: денного стаціонару, фізіотерапевтичне і психоневрологічне.

«Замість того щоб зробити кабінет попередньої діагностики хворих на COVID-19 у інфекційному відділенні, таким зробили санітарний пропускник хірургічного корпусу, наражаючи усіх хворих, що там лікуються, на зараження коронавірусом, у тому числі й медперсонал, – провадить лікар. – Я просив, щоб це зробили в інфекційному відділенні, це окремий корпус на 56 хворих, там є чотири входи. Також я казав, щоб у цьому відділенні зробили реанімацію для таких хворих. Вони ж зробили це все у хірургічному корпусі».
Помічник народного депутата Ігоря Гузя Борис Карпус вважає ситуацію обурливою.

«Сьогодні ми бачили яскравий приклад того, як можна затравлювати людину, яка має не тільки особисту думку, а ще й переймається за суспільне благо, – прокоментував він. – Магомед Магомаєв неодноразово звертався до головного лікаря, до першого заступника міського голови, яка запросила до себе депутатів міської ради. Вони ініціювали цю сесію і сьогодні відбулася розправа. Головний лікар міської лікарні, який, до речі, отримує 25 відсотків ставки як лікар-статист, розповідав, що у лікарні все гаразд».

Зі слів Бориса Карпуса, питання не в тому, добре чи погано в медзакладі, а в тому, що людей не чують. Він вважає, що Нововолинській міській лікарні однозначно треба допомагати, і статус окружної лікарні, який вона зараз має, це передбачає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ян Показати IP 8 Вересня 2020 17:19
Дэжавю....то як в буреломні 90 ...мол прошу головного лікаря сльозно перевести мене на 0,75 ставки за власним бажанням( бо бла бла бла...не знаю що)). Співчуваю. Остається останнє- всім заяву на звільнення на стіл.Нехай самі працюють.Тільки слабо віриться( середовище медичне боягузи). А лікарі і так з літаків живуть ! Так що історія повторюється !
Пьйотрік до Ян Показати IP 9 Вересня 2020 22:01
Ми зробили це разом!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus