USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Нововолинську перейменовують вулиці

30 Січня 2016 16:12
У Нововолинську обирають нові назви для вулиць з комуністичними назвами.

Про це повідомляють у прес-службі Нововолинської міської ради.

Вчора, 29 січня, відбулося чергове засідання робочої групи щодо виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Міськрада пропонує на розгляд мешканців Нововолинська змінити назви деяких вулиць та провулків.

Так, вулицю Інтернаціональну пропонують перейменувати на Небесної Сотні, Піонерську – на Шептицького або Рухівську, Гайдара – на Затишну, Островського – на Княгині Ольги, Червоноградську – на Козацьку, Щорса – на Героїв Крут, Галана – продовжити Шухевича, Паші Савельєвої – на Семиренка, Ватутіна – на Кривоноса, Ковпака – на Героїв АТО, Молодогвардійців – на Володимира Івасюка.

Водночас, чиновники запрошують мешканців міста до обговорення. «Йдеться про наше місто, нашу історію, наше майбутнє», – написали у повідомленні.

Нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини писало про те, що влада Ковеля просить мешканців міста розглянути пропозиції і подати власні рекомендації щодо перейменування вулиць міста залізничників у контексті декомунізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
макс Показати IP 30 Січня 2016 18:04
Чим генерал Микола Ватутін - українець, син і внук українця, визволитель України від нацистів, наступив на "цікаве" місце нинішнім перейменовувачам? Тим, що загинув від кулі УПА? Невже ми, які сьогодні топчемо в бруд імена дійсно відомих українців, заслуговуємо на краще майбутнє? Чим ми тоді відрізняємося від "героїв" 1917 року, коли в сліпій люті і засліпленні дурними гаслами, відмовляємося від відомих і гідних звання українця синів України?
Sieger до макс Показати IP 30 Січня 2016 18:49
Друже, а Герой-українець, Двічі Герой Радянського Союзу Сидор Ковпак, партизан, одна згадка імені якого змушувала нацистів на Україні тремтіти? Загони якого гнали нацистів з України так, що лише п'яти виблискували? А Паша Савєльєва, видатна волинська партизанка, яка хоч і була росіянкою, але знищувала гітлерівців на Волині? Ці перейменовувачі геть історії не знають, що взяти з неповноцінних... :(
думка до макс Показати IP 30 Січня 2016 18:55
Ваш "герой" "визволив" Київ " любим путьом , ми за ценой нє пастаїм, і робив це до гадавщіни вашого й...го актября. Дніпро було від крові червоне місяць....600 тис армії знищив!!! Історію читайте , вивчайте, не будьте зомбі масою!
Галан Показати IP 30 Січня 2016 18:50
Ганьба що в місті на Волині досі ці назви були! ПОЗОРИЩЕ, СТИДОТТЯ!
"..ані титли, Ніже т Показати IP 30 Січня 2016 19:11
Цінність особи Ватутіна в історії України досить суперечлива. Як стверджує історик Володимир Сергійчук, « Він кидав сотні людей беззбройними під німецькі танки. Особливо на території України. І тільки завдяки гарматному м'ясу такі генерали як Ватутін вигравали битви. Це велика трагедія народу."Як відомо, основний удар по ворогу у битві за Київ 1943 року було вирішено завдати силами 1-го Українського фронту з Букринського плацдарму, де дуже високий і крутий правий берег Дніпра, який до того ж був добре укріплений німцями: кожні кілька метрів кулемет, гранатомет, гармата. Саме на ці неприступні укріплення злочинно, бо без підготовки, без переправних засобів прямо з маршу кидали червоні командири неозброєних, необмундированих сільських хлопців і дядьків, мобілізованих на щойно взятому Лівобережжі. Відомий російський письменник Віктор Астаф'єв, учасник форсування Дніпра, згадував про це так: «Двадцять п'ять тисяч воїнів входить у воду, а виходить на тому березі три тисячі, максимум п'ять. Через п'ять-шість днів усе це спливає. Уявляєте?» Умови, в яких радянські частини брали Київ, здебільшого мали такий вигляд: вояки у домашньому одязі йшли, як на ешафот, адже попереду — широченна холодна ріка, німецькі кулемети, бомби, а позаду — «загороджувальні загони» автоматників НКВС. З огляду на це тодішній командувач Центрального фронту, генерал армії Костянтин Рокосовський сказав на військовій раді: «Це не війна, а геноцид народу». Він спробував через кур'єра передати інформацію про це Сталіну, але Ватутін заборонив посланцеві розказувати про це в Генштабі[5]
Sieger до "..ані титли, Ніже т Показати IP 31 Січня 2016 03:11
Виблиснув інтелектом - скопіював з вікіпедального сайту чергову маячню. Хоч би цифру посилання стер, проФФесор. :) Авжеж, Педівікія - це суперкомпетентне "джерело". Понти зараховано, аплодисменти, завіса.
12345 до "..ані титли, Ніже т Показати IP 31 Січня 2016 16:50
Додик, откуда у тебя такие познания? Не читай ты Бебика, он тебя ничему хорошему не научит. По твоему кто противостоял Ватутину (немецкий генерал) - это вот герой? Он ведь вел вооруженных воинов в бой. Как же надо зас.ать мозги, и тех кто отстоял Родину поливать грязью.
Запитання Показати IP 30 Січня 2016 22:17
А С. А. Бандера не забирав силою сільських дядьків на завідому смерть? І чи не знищували тих, хто не хотів йти в ліс?
Так Показати IP 30 Січня 2016 23:47
Охолоньте. Декомунізація, то декомунізація. Закон заперечення. Примусова комунізація неминуче, рано чи пізно, мала перейти в декомунізацію. Коли Хрущов викрив злочини Сталіна, то за одну ніч в СРСР знесли всі пам'ятники Сталіну і за тиждень витерли його з назв міст, сіл, вулиць. І жодний історик, жодний тверезомислячий, жодний член компартії, комсомолу, профспілки не заявив публічно про свою незгоду з Хрущовим. То з якого дива ви обурюєтесь? Страшно вийти з "СССР"? Позбутись звичного? Сьогодення відповідає адекватно минулому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus