USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

У Нововолинську провели в армію перших новобранців

13 Травня 2016 18:36
Весняний призов у Збройні Сили України стартував у Нововолинську. Вчора, 12 травня, там урочисто провели в армію першу партію новобранців.

П’ятеро призовників із Нововолинська поїхали сьогодні у навчальні частини проходити службу в Збройних Силах України. Уперше в дорогу юнаків відправляли урочисто, - повідомляють на сайті Нововолинської міськради.

Учасниками пам’ятної події стали батьки, рідні, друзі призовників, працівники військкомату, священики Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Військовий комісар Нововолинського об’єднаного військового комісаріату Олександр Плужник розповів майбутнім військовослужбовцям про те, як проходитимуть навчання. Згідно з указом Президента, ці хлопці-строковики перебуватимуть у війську довше за своїх попередників – 18 місяців. Ті, хто мають вищу освіту, служитимуть рік.

Стан здоров’я нововолинських призовників трохи поліпшився, стверджує лікар-терапевт центральної міської лікарні Валерій Сологуб, - повідомляє Волинська регіональна дирекція НТУ.

«При проходженні приписної комісії з 17 років ми «вибраковуємо» тих, які зовсім не придатні. І тому зараз цифри трішки вищі. Здоров’я призовників залишається стабільним. Втім, хотілося б, щоб було кращим. Найтиповіші захворювання – захворювання серцево-судинної системи, шлунково-кишківникового тракту та ендокринної системи», - розповідає Сологуб.

Із моменту вручення військових квитків у призовників розпочався відлік строкової служби. Благословив хлопців на ратну службу настоятель Свято-Духівського собору Української Православної Церкви Київського Патріархату Стефан Фульмес.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus