USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Нововолинську скасували право безоплатного проїзду для дітей з багатодітних сімей

10 Листопада 2017 21:48
Рішенням Нововолинської міської ради був скасований безоплатний проїзд в маршрутному таксі дітей з багатодітних сімей. Дану категорію пільговиків прирівняли до дітей шкільного віку.

Про це повідомляє БУГ.

12-го жовтня на сесії міської ради прийняли рішення, в якому визначили категорії громадян, яким додатково надаватимуться пільги при здійсненні перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі. В ньому йдеться про те, що дітей з багатодітних сімей прирівнюють до дітей шкільного віку. Тобто проїзд відтепер буде платний.

У Нововолинську вартість проїзду школярів становить 1 гривня 50 копійок. Діти з посвідченням багатодітної сім’ї втратили право безоплатного проїзду, яке між іншим, закладено в нормах чинного законодавства.

Згідно Закону України “Про охорону дитинства” дітям з багатодітних сімей надаються такі пільги як безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів.

Уже давно ведуться суперечки водіїв та пасажирів, які мають право на пільговий проїзд. Підприємці не бажають перевозити певні категорії громадян безоплатно, так як кошти їм ніхто не компенсує. І дійсно, з державного бюджету – місцевим, на такі потреби має надаватися субвенція. Однак в державному бюджеті не закладають фінансове забезпечення витрат на пільгові перевезення.

В свою чергу, органам місцевого самоврядування надано право самостійно визначати обсяг пільгових перевезень та передбачати видатки у цій сфері. Так як коштів на всі потреби не вистачає, субвенцій не виділяють, міська влада прийняла рішення скасувати безоплатний проїзд для дітей з багатодітних сімей.

Дана проблема не обмежується лише місцевим рівнем і перш за все повинна вирішуватися на загальнодержавному.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
АНАТОЛЬ_ Показати IP 10 Листопада 2017 22:09
Ну от і як тим бідним людям жыти? Щитаю шо дітей треба возити безлатно!
Олежик Показати IP 10 Листопада 2017 22:44
Правильно, якщо людина наробила дітей, то повинна й потурбуватися про те аби їх забезпечити.
Ахванасій до Олежик Показати IP 11 Листопада 2017 09:02
За спроби змінити владу передбачена кримінальна відповідальність.Навіть з заклики.Так-що буде вже як є.Як каже Анатоль_ - треба терпіти браття.
Анонім до Ахванасій Показати IP 11 Листопада 2017 13:36
ти чув де дзвін, але не знаєш, де він. відповідальність передбачена за заклики захопити владу насильницьким шляхом.
Ахванасій до Анонім Показати IP 11 Листопада 2017 15:09
Ти сподіваєшся що бидлобаригі віддадуть владу добровільно???
Анонім до Ахванасій Показати IP 11 Листопада 2017 18:47
за певних умов так. якщо сіра маса не буде тупо мовчати
Ахванасій Показати IP 10 Листопада 2017 23:00
Ще одна хай маленька,але перемога революції ГІДНОСТІ.
Капець. Показати IP 10 Листопада 2017 23:24
Вони не знають неписаного закону, який звучит : не можна ображати 1\дітей,2\інвалідів,3\людей похилого віку і 4\батьків у яких померли, або загинули діти. Тут владники підняли руку на дітей - на самий незахищений прошарок населення.
скептик Показати IP 10 Листопада 2017 23:28
"В свою чергу, органам місцевого самоврядування надано право самостійно визначати обсяг пільгових перевезень та передбачати видатки у цій сфері". ЦЕ ЯКИМ ЗАКОНОМ НАДАНЕ ТАКЕ ПРАВО ?!!!!!!!!!!!!
Так до скептик Показати IP 11 Листопада 2017 00:19
Все вірно, тільки трактується не вірно. Органи мають право підраховувати скільки є пільговиків та скільки на це потрібно коштів та транспорту і ніяк інакше. Також вони мають право при наявності на це коштів розширювати список пільговиків, але не скорочувати. Багатодітні сім'ї входять в основну категорію пільговиків і скасовувати це не має право навіть ВР, хіба що більшістю голосів при внесенні змін до Конституції. Але кого цікавить Закон?
Но до скептик Показати IP 11 Листопада 2017 05:04
й цікаво за кого мають себе "всезнайкі" місцевої "влади" що здобулися на дискримінацію наймолодших. Таке шубравство може бути тільки в Україні.
Нівюк Показати IP 11 Листопада 2017 00:23
Це поле діяльноств для ювінальної юстиції.
Захарченко М. Показати IP 11 Листопада 2017 08:26
Якщо таке право дано законом Верховної Ради, то припиняти його дію може також Верховна Рада ! В міських радах Донецька і Луганська також прийняли " вигідні " їм рішення і що сталося... Це пахне сепаратизмом , куди дивляться наші відповідні державні органи ??? Крим також тачим чином прохукали ...
скептик до Захарченко М. Показати IP 11 Листопада 2017 11:07
"відповідні державні органи" в основному дивляться у свою кишеню

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus