USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У Нововолинську та Володимирі готують інвестиційні паспорти громад

2 Червня 2021 19:38
Народний депутат Ігор Гузь разом із міськими головами Нововолинська та Володимира-Волинського – Карпус Борис та Ігор Пальонка – зустрілися з Сергієм Цівкачем, виконавчим директором урядового офісу з залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest.

Головні аргументи, чому ця зустріч була ініційована командою парламентаря та очільниками двох міст – у Володимирі-Волинському та Нововолинську змінилася влада за останні майже 30 років, а, відповідно, нові й молоді керівники змінюють підходи до роботи з інвесторами та абсолютно нетерпимі до корупції.

Як пояснив нардеп: «Перевага міст номер один це – логістично зручне розташування. Обидва вони близько знаходяться до митного посту «Устилуг» – з Нововолинська до «Устилуга» 25 км, а від Володимира – 12 км. Зробили дороги для якісного транспортного сполучення. Ми максимально відкриті до співпраці з інвесторами і я як народний депутат, якого вдруге переобрали на окрузі, зацікавлений у розвитку регіону «Прибужжя». Вважаю це своїм пріоритетом у роботі, тому сьогодні ми разом на цій зустрічі».

Міські голови представили потенційно привабливі ділянки на території їхніх громад. У Володимирі-Волинському є кілька таких ділянок. На одній із них вже незабаром будуть облаштовані потужні 22 вітрові станції. Ще одна ділянка має всі підведені комунікації, буде збудована якісна дорога.
У Нововолинську зареєстрований індустріальний парк на 20 га. До нього також підведені всі необхідні комунікації, він близько розташований до дороги. Як розповів міський голова – є потужності в громади й щодо металопереробки. Також вже є приклад успішного залучення іноземних інвестицій.

Керівник урядового офісу розповів, що з нещодавніх його зустрічей з поляками стало зрозуміло, що вони дуже зацікавлені у співпраці з українцями. Наразі ведуться активні переговори й готуються інвестиційні паспорти територій для презентації вже наприкінці червня.

Сергій Цівкач порадив міським головам якнайшвидше зробити якісну аналітику потенційно привабливих для інвестора ділянок і скерувати їх в Офіс. Після цього, проекти будуть включені у спільну програму й можна говорити про подальші кроки співпраці як із внутрішнім, так і зовнішнім інвесторами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus