USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Нововолинську зросли тарифи на воду

17 Жовтня 2018 16:44
Діючі тарифи на воду не дозволять підприємству «Новолинськводоканал» дотримуватися законодавчих актів у сфері оплати праці, вчасно розраховуватись з бюджетом по податкових зобов’язаннях та одночасно забезпечувати місто якісними та у повному обсязі послугами з централізованого водопостачання та водовідведення. У зв’язку з цим тарифи скорегували, тож нововолинці платитимуть за воду більше, пише Буг.

Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради 17-го жовтня.

Головуючий на засіданні заступник міського голови Андрій Сторонський зазначив, що рішення не найпопулярніше, однак це необхідно зробити. В порівнянні з іншими містами області Нововолинськ має третє місце по тарифах на воду: найвищі – в Ковелі, далі – у Володимирі-Волинському.

“На сьогоднішній день наші комунальні підприємства, зокрема «Новолинськводоканал», має великі борги за світло. Вкотре «Волиньобленерго» погрожує відключити підприємство від електроенергії. Разом з тим, зростає мінімальна заробітна плата і щоб відкоригувати тарифи потрібно підняти вартість”, – зазначає Сторонський.

Згідно поданих розрахунків, скореговані тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення зростуть на 14,4 % або 2,32 грн., вартість метра кубічного води та стоків разом – 18,44 грн. з ПДВ в т. ч.


– централізоване водопостачання – 8,46 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;

– централізоване водовідведення – 9,98 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;


Тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) зростуть на 14,3% або 2,40 грн. вартість становитиме 19,20 грн./куб. м. з ПДВ , в т. ч.


– централізоване постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових мереж ) – 8,81 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;

– централізоване водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових мереж ) – 10,39 грн. за 1 м. куб. з ПДВ.


Член виконкому, секретар Благодатної селищної ради Наталія Лобойко, поцікавилася, чи буде поряд з підвищенням тарифів покращуватися якість води.

“Тариф коригується зі зростанням податків, заробітної плати, тарифів на електроенергію. Ми не говоримо про рентабельність. Якість води покращиться, коли зроблять всі заходи по кредиту щодо модернізації”, – відповів заступник міського голови Олександр Громик.

Нагадаємо, у Нововолинську розпочався перший етап реконструкції системи водопостачання та водовідведення, на який водоканал отримав 750 тисяч доларів в рамках кредиту від Світового банку в 6 мільйонів гривень.

Рішення про скореговані тарифи набере чинності через 15 днів з дати його офіційного оприлюднення на сайті міської ради.

На сайті «Нововолинськводоканалу» зазначається, що коригування проводилося лише тих складових частин структури тарифів, за якими відбулися цінові зміни в бік збільшення. Це розрахунок коригування витрат по статтях «Витрати на оплату праці», «Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працівників» та «Витрати на сплату податків».

Нагадаємо також, що нині діючі тарифи підвищували в квітні цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 17 Жовтня 2018 16:51
Нiчого страшного, браття нововолинцi! Перетерпимо якось. Зараз всiм несолодко живеться. А шо зробиш? Нiчого. Треба зцепити зуби та терпiти. Не скиглити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus