USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Новий рік волинська медичка «в’їхала» на новому автомобілі

1 Січня 2014 09:00
Завідувачка ФАПу села Ратнів Луцького району Софія Смаль чи не єдина медичка в Україні, якій вручили ключі від нового автомобіля, інформує Волинь-нова.
Ненормований робочий день, нічні виклики, обмежена наявність медикаментів - у таких умовах працює пересічний сільський медик. Софія Смаль із села Ратнів Луцького району 35 років віддала лікарській справі. Спочатку була медсестрою дитсадочка, потім - завідувачем ФАПу. Вона лікує вже друге покоління односельчан.
Не один раз доводилося сільській медичці рятувати життя односельчан. Якось дворічний та трирічний малюки витягли з холодильника блискучу упаковку невеличких «цукерок». Вони бачили, що їхня бабуся не раз ковтала маленькі кружальця. Спробували й самі. Рятувати дітей довелося просто у «швидкій». Іншим разом Софія Смаль робила постраждалому штучне дихання годину! Навіть колеги зі «швидкої» дивувалися силі духу цієї жінки, яка стільки часу рятувала людину. Зате той чоловік живий донині, що неймовірно радує лікарку. Пологи в автомобілі чи вдома — буденна робота.
Саме керівник місцевого господарства Луцького району Віктор Шумський оцінив нелегку працю фельдшера. Софію Смаль запросили на урочисті збори місцевого господарства «Рать», де вручили… ключі від «Деу–Ланоса». Щороку найкращим працівникам у селі Віктор Шумський вручає ключі від автомобіля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Хвала Показати IP 1 Січня 2014 09:34
Достойний вчинок.
Лучанин Показати IP 1 Січня 2014 11:38
В житті головне вміти ділитися, що пан Віктор і робить. Шкода що інші колеги не наслідують .А взагалі в нього є чому повчитися багатьом, особливо людяності, чого так мало в нашому житті.
майданутим Показати IP 1 Січня 2014 11:42
беріть приклад з шумского нероби такою повинна бути Украіна а не отарою овець яку гузь з бондарем навчили бекати геть ганьба та задурно жерти ковбасу відібрану у собак з притулку на мамсурова
Украінець Показати IP 1 Січня 2014 12:20
Слава Україні!
Украінець Показати IP 1 Січня 2014 12:23
Слава Українцям !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus