USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У пам'ять видатної землячки

25 Лютого 2015 14:15
У Луцьку відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятника видатній землячці Лесі Українці з нагоди 144-ї річниці від дня народження поетеси.

Так, цього дня в обласному центрі запланували низку заходів, приурочених цій події.

Схилити голову у знак шани до письменниці-краянки прийшло декілька сотень лучан. Серед присутніх були представники влади, творчої та наукової інтелігенції, духівництва, студенти, люди поважного віку та діти, й навіть гості з інших міст та країн.
Для лучан церемонія покладання квітів до пам`ятника Лесі Українки віддавна уже стала доброю традицією.
Захід відбувся сьогодні, 25-го лютого, на Театральній площі міста.

Вступне слово надали доктору філологічних наук, професора, завідувачу кафедри теорії літератури та зарубіжної літератури Східноєвропейського університету імені Лесі Українки Марії Моклиці.
«Про Лесю Українку можна дуже багато говорити, і варто це робити не лише в дату її народження, 25 лютого, та у день смерті, 1 серпня. Це - та жінка і письменниця, яка зробила величезний вплив на розвиток української літератури та культури, зокрема сьогодення. Вона сама говорила про те, що сучасниками непрочитана і незрозуміла, однак, сподівалась на те, що з’являться такі читачі і шанувальники, які зрозуміють і доростуть духовно до її думок. Хочеться вірити, що саме ми – те покоління, яке читає і інтерпретує поезію Лесі Українки. Хочеться покладати надію, що в Україні пануватиме мир, а наші сучасники не забуватимуть про духовні цінності», - зазначила у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини заступник голови правління благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», депутат Луцької міської ради Ірина Констанкевич.
До слова, завтра, 26 лютого, о 12:00, в Музеї Лесі Українки при СНУ відкриється виставка «Місто «Надії»: Леся Українка і Луцьк». Опісля відбудеться година поетичних читань «Співачка зорі провідної».

Зауважимо, що з нагоди 144-ї річниці від дня народження великої поетеси проведуть серію урочистих заходів. Тож кожен шанувальник творчості видатної краянки зможе до них долучитися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Українка Показати IP 25 Лютого 2015 15:23
Цікаво, представники влади знають хоч одну Лесину поезію?
Росіянин Показати IP 25 Лютого 2015 15:41
А ти знаєш? Хто знає, той не випинає без потреби свої знання.
Українка Показати IP 25 Лютого 2015 18:09
Я знаю. А от про свій культурний рівень чиновникам не завадило б подбати. Пирожику, скажімо, почати з добирання гардеробу.
Лучанка Показати IP 25 Лютого 2015 22:30
Ну як же Леся Українка без "зірочки" Костанкевички. Квіти повинні класти до памятника люди за велінням серця а не керівники перші, а все інше "простонароддя" за ними.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus