USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Північній Кореї повінь зруйнувала понад тисячу будинків та змила мости

6 Серпня 2021 13:57
Проливні дощі на східному узбережжі КНДР призвели до повені, в результаті якої 1,1 тис. будинків пошкоджено, близько тисячі людей евакуйовані.

Про це в п’ятницю повідомило агентство Reuters з посиланням на Центральне телебачення КНДР, пише УНН.

Потоки води пошкодили мости і дамби, розмили дороги та посівні площі в провінціях Хамгьон-Пукто і Хамгьон-Намдо. Зокрема, в Хамгьон-Пукто з 1 по 6 серпня випало 500 мм опадів.

Державне гідрометеорологічне управління КНДР повідомило, що у серпні очікуються нові зливи, які можуть привести до ще більшого економічного збитку.

Раніше місцева партійна газета «Нодон сінмун» повідомила, що КНДР заздалегідь вживає заходів по боротьбі з наслідками можливих повеней в основних районах виробництва рису, щоб звести до мінімуму можливі збитки від стихійних лих.

До слова, КНДР відчуває хронічну нестачу продовольства протягом десятиліть, проте останнім часом ситуація погіршилася через пандемію коронавірусної інфекції, низки стихійних лих і фактичного закриття кордонів. За підрахунками ООН, близько 10,9 млн (42,2%) громадян КНДР страждали від недоїдання в період з 2018 по 2020 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus