USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Північній Македонії екскерівника контррозвідки засудили за прослуховування тисяч громадян

27 Лютого 2021 20:00
Колишнього директора Управління безпеки та контррозвідки Північної Македонії Сашу Міялкова засуджено до 12 років в’язниці за незаконне прослуховування тисяч громадян у так званій справі «Мішень Фортеця».

Про це повідомляє Європейська правда із посиланням на Балканський оглядач.

Згідно з даними прокуратури, у період з 2008 по 2015 рік за допомогою трьох систем моніторингу комунікацій управління незаконно відстежувалося понад 4 000 телефонних номерів без рішення суду. Загалом стеження велося за понад 20 000 громадян.

За справою «Мішень Фортеця» було пред’явлено звинувачення ще декільком посадовцям силових структур Північної Македонії різного рівня. Вони звинувачуються у злочинній змові та зловживанні службовим становищем, підробці офіційних документів для масового незаконного підслуховування громадян, а також у знищенні звукозаписуючої техніки, яка завдала шкоди бюджету.

Колишнього міністра внутрішніх справ Гордану Янкулоську засуджено до 4 років позбавлення волі. Колишнього високопосадовця з МВС Надицю Ніколіч до 3 років, колишнього керівника офісу Міялкова Тоні Якимовські до 6 років. Колишні високопосадовці УБК Горан Груєвський та Нікола Бошковський отримали 15 років в’язниці заочно – вони втекли та перебувають наразі за кордоном – в Греції.

Ще четверо людей були засуджені до умовних термінів покарання.

Міялков керував спецслужбою з 2006 по 2015 рік, під час правління його двоюрідного брата, колишнього прем’єр-міністра Північної Македонії Ніколи Груєвського, який втік з країни більше двох років тому і отримав політичний притулок в Угорщині.

Міялков зник за декілька днів до суду, але через добу сам прийшов до прокурора, заявивши, що мав проблеми зі здоров’ям та перебував у самоізоляції. Після вироку домашній арешт йому було замінено на перебування за гратами через можливість втечі.

Вирок у справі «Мішень Фортеця» винесено першою інстанцією, і сторони мають право звернутися до апеляційного суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus