USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Подебрадах - українсько-волинський тріумф

22 Травня 2017 10:27
Підсумовуючи медальний вікенд української спортивної ходьби на Кубку Європи в Подебрадах, прес-служба Федерації легкої атлетики Волинської області повідомляє, що участь у ньому взяли відразу семеро волинських «скороходів» і вони повертаються додому із чудовим настроєм та медалями.

50 кілометрів, чоловіки

Українська команда у складі волинянина Івана Банзерука, Ігоря Главана, Мар’яна Закальницького і Андрія Гречковського виграла Кубок Європи зі спортивної ходьби на 50 км. На цій же дистанції в індивідуальному заліку Іван Банзерук переміг, а Ігор Главан фінішував другим.

Уже з перших кілометрів Главан та Банзерук перебували в лідируючій групі. На 14 кілометрі італієць Теодоріко Капоразо пішов у відрив і на 31-му кілометрі його перевага становила 1.42 хв. Групу «швидкого реагування» за італійцем очолив саме Банзерук. Поволі він «з’їдав» перевагу Капоразо і на 38 кілометрів обігнав його. Івана почав наздоганяти Главан, особливо важко довелося волинянину на останніх пяти кілометрах дистанції. Але запас в одну хвилину суперник Банзеруку подолати не зміг й лідерство Іван не втратив.
«Траса досить швидкісна, погода теж була сприятлива, тому йти було не надто складно. Після 45-го кілометру, звісно, стало трішки складніше, але зміг зібратися і перемогти», - розповів Іван після фінішу.

Банзерук став першим українцем в історії, який виграв дистанцію 50 км на Кубку Європи. Більше того, українцям у цій дисципліні раніше жодного разу не вдавалося потрапити до числа призерів в індивідуальному заліку.

У командному заліку українці також дуже впевнено перемогли, відтак Іван Банзерук повернувся додому із двома золотими медалями Кубка Європи. Змагання стали історичними для українців, адже раніше найвищим досягненням були срібні медалі у 2013 році.
10 кілометрів, юніори

Чоловіча юніорська команда у складі волинянина Віктора Шуміка, Едуарда Забуженка і Віктора Кононенка виграла на цій дистанції бронзові медалі. Більшу чатсину змагань Шумік очолював лідируючу групу. Та на 8-му кілометрі суперники поступово почали виходити вперед. Шумік поборовся до останнього і фінішував з особистим рекордом четвертим – 41.38 хв.
У командному заліку наші юніори посіли 3-є місце, попереду були лише білоруси і французи.

20 кілометрів, жінки

Чудово дистанцію подолали українки Інна Кашина і Надія Боровська, і тим прикріше, що дівчата залишилися без медалей. Обидві ввійшли до першої п’ятірки, відібралися на чемпіонат світу до Лондона. Наша Надія довгий час йшла другою, але в результаті інша українка, Кашина, фінішувала четвертою з найкращим результатом у своїй кар’єрі – 1:30.11 год, а наша Боровська фінішувала слідом з найкращим показником нинішнього сезону (1:30.26 год). Перемогла італійка Антонелла Пальмізано (1:27.57 год).
Волинянки Олена Мізернюк та Валентина Мирончук були 28-ю (1:38.26) і 35-ю (1:40.55). До командного заліку враховують по три найкращі результати, і у ньому до першої трійки нашим дівчатам не вистачило лише одного очка! Українки четверті (37 очок). Перемогли іспанки (18), італійки (34) і литовки (36) виграли срібні і бронзові медалі відповідно.

20 кілометрів, чоловіки

Волинянин Іван Лосєв упродовж усієї дистанції серед українців тримався попереду і на фініші також був найкращим з українців – з часом 1:23.13 год він 17-й.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Студент Академії Показати IP 22 Травня 2017 19:28
Пишаємося здобутками нашого одногрупника - Івана Банзерука! Молодець!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus