USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У полі поблизу Луцька незаконно зливали концентровані нечистоти

15 Квітня 2020 12:45
Проблема смороду, на жаль, не один рік тероризує лучан і нагадує про себе із настанням потепління. Зокрема, на території Княгининівської ОТГ вчора було зафіксовано факт самочинного зливу концентрованих нечистот у великих об’ємах прямо в полі, що належить територіальній громаді.

Таке грубе порушення призвело до створення хмари неприємного запаху, яка не один день буде поширювати сморід як у навколишніх селах, так і в Луцьку, йдеться на сайті Луцькради. КП «Луцькводоканал» уже підготувало і направило лист на розірвання договору з порушником, адже такі злочинні дії неприпустимі та призводять до виникнення важких для суспільства наслідків.

Перевізник мав марковану машину, що забезпечувало йому вільне пересування містом. При цьому він зливав нечистоти у полі, замість використання визначеної точки зливу нечистот, де процедура відбувається із дотриманням встановлених норм і без шкоди довкіллю. Тепер за цей вчинок його буде покарано, а договір про співпрацю – розірвано.
З метою недопущення подібних порушень представники підприємства КП «Луцькводоканал» разом із працівниками відділу екології Луцької міської ради здійснюватимуть огляд і контроль стану навколишніх територій Луцька і прилеглих територіальних громад. Посилення контролю і усунення можливих порушень пов’язане також і з початком сільськогосподарських робіт, що супроводжується внесенням в грунт органічних міндобрив. Такі дії теж можуть призводити до виникнення неприємних запахів.
Також КП «Луцькводоканал» відновлює роботу із обстеження полів, на яких зливаються нечистоти у сусідніх ОТГ, адже часто замість очисних споруд в окремих населених пунктах скиди здійснюються просто у поля. Вже виявлено чимало зливів на таких полях, які викликають сморід і погіршують екологічну ситуацію в цілому.

«Закликаємо навколишні територіальні громади активно відслідковувати і виявляти порушників-власників асенізаційних машин, які здійснюють несанкціоновані зливи відходів, адже від таких дій страждають як лучани, так і жителі ОТГ. Просимо оперативно повідомляти про виявлення маркованих асенізаційних машин, які зливають нечистоти у невстановлених місцях! При виявленні порушень, що можуть спричинити поширення смороду чи шкодять екологічній ситуації в місті, телефонуйте на гарячу лінію «Групи швидкого реагування» департаменту муніципальної варти Луцької міської ради за номерами 067 00 00 679 та 066 102 1 102», - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
додік Показати IP 15 Квітня 2020 13:02
Потрібно було ще й відпиZд*ти...
сергей Показати IP 15 Квітня 2020 13:10
Їздить септики розкачуе , а потім нюхайте.Особисто зловлю, занурю в бочку....таке бидло по іншому не розуміє.
Анонім Показати IP 15 Квітня 2020 13:58
Мабуть, через це вчора в місті на 33му смерділо немилосердно
TR до Анонім Показати IP 15 Квітня 2020 14:17
від такого газона не буде смороду на ціле місто!
12345 Показати IP 15 Квітня 2020 14:42
Потрібно них пизд*ти як і паліїв трави!
Луцьк Показати IP 15 Квітня 2020 14:49
вчора після 17-ої по Соборності був дуже неприємний запах.
Почую кожного Показати IP 15 Квітня 2020 17:48
Луцькводоканал дуже оперативно реагує на чужі порушення ,а Стир , тим часом , знову весь в слизі з Липлянських очисних і смердить нечистотами . Друзі ,хто зупинить цих фанатів Грети Тунберг , великих природолюбів і захисників річки Стир.
Богдан Сташинський Показати IP 15 Квітня 2020 17:52
Це йота від того що знову пішло в міську каналізацію та навколишні поля ... Сморід повертається до Луцька. відкати знайшли свого господаря,як тільки зміна влади - Луцьк починає тонути у гівні та смороді ...
лучанка до Богдан Сташинський Показати IP 16 Квітня 2020 14:54
два дні тому до обіду на повороті Баїв виїзжала велика фура фірми Вілії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus