USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У поліції розповіли, наскільки можливими є бойові зіткнення у Луцьку

11 Квітня 2019 14:23
У Луцьку – низький рівень загрози виникнення бойових дій, оскільки місто знаходиться далеко від зони бойових зіткнень та кордону із Російською Федераціїєю. Проте на території обласного центру Волині розташовані військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури, які потребують особливої уваги.

Про це у своєму звіті за 2018-й рік повідомив начальник Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області Олег Кічук.

Так, посадовець проінформував про дії місцевої поліції у випадку, якщо тривожна ситуація все ж наступить.

Зі слів головного полісмена Луцька, при оголошенні сигналу «тривога» увесь персонал переводять на посилений режим несення служби. Поліцейські отримують зброю, спорядження та засоби індивідуального захисту. Після збору персоналу посилюють охорону адміністративних будівель та кімнати зберігання зброї. Поліція виставляє додаткові групи та наряди для охорони майна громадян та попередження випадків мародерства; забезпечує охорону пунктів евакуації та шляхів до них. Тоді ж створюють оперативний штаб для управляння силами та засобами.

Як пояснив Олег Кічук, у разі загрози або виникнення у районі розташування Луцького відділу поліції групових порушень громадського порядку та масових безпорядків, при спробах проникнення чи захоплення сторонніми особами адміністративної будівлі з наміром дезорганізувати її роботу, скоєння терористичного акту, учинення погрому, захоплення зброї, документів, поліція вводить у дію План посилення охорони і оборони адміністративної будівлі Луцького відділу поліції під умовною назвою «ФОРТЕЦЯ».

Натомість, з метою розшуку та затримання підозрюваних, обвинувачених, підсудних, засуджених, які втекли з під варти, конвою, озброєних або інших осіб, протиправні дії яких загрожують життю і здоров’ю людей, і конкретне місцезнаходження їх не відомо, проводять поліцейську операція під умовною назвою «СИРЕНА».

А ось для того, аби затримати та знешкодити осіб, які втекли з-під варти, конвою, які чинять збройний опір, протиправні дії яких загрожують життю і здоров’ю людей, утримують заручників, проводять поліцейську операцію під умовною назвою «ГРІМ».

З метою встановлення та затримання осіб, які захопили заручників, висунули ультимативні вимоги або умови їх звільнення, а також установлення тримання заручників та їх звільнення у поліції проводять операцію «ЗАРУЧНИК».

Разом із тим, зі слів начальника поліції, щокварталу у Луцькому відділі Нацполіції проводять навчання збору персоналу по сигналу «навчально-бойова тривога».

Варто зазначити, що Олег Кічук розповів про взаємодію поліції із населенням міста при виникненні загрози воєнних або бойових дій.

Отже, у випадку виникнення загрози, поліція зобов’язана забезпечити роботу різних каналів інформування населення про виникнення загроз – за допомогою ТВ, радіо, мобільного зв’язку, месенджерів. Постійно оновлювати перелік установ та організацій які потребують особливої уваги , охорони, або допомоги під час надзвичайних ситуацій, або виникнення загрози бойових дій. Забезпечити ресурсами плани дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, або загрози бойових дій. Створити ініціативні групи населення та залучати їх до обговорення планів дій та навчань з реагування на загрозу виникнення бойових дій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Алік Показати IP 11 Квітня 2019 14:28
А до чого це???
Абдал Саид до Алік Показати IP 11 Квітня 2019 15:01
А до того, що все може бути на жаль...
Волиняка до Абдал Саид Показати IP 11 Квітня 2019 16:10
Не буде Пороха - не буде війни!!
Валентина до Волиняка Показати IP 12 Квітня 2019 17:59
Ви впевнені??? Від багатьох уже чула про відродження УПА. Почнеться партизанська війна.. будьте готові, це не жарт
Валентина до Алік Показати IP 12 Квітня 2019 17:56
Будуть Порошенківців виловлювати, а ті підуть в ліси. Знову визвольна війна, почнеться відновлення УПА.
Андрій Показати IP 11 Квітня 2019 16:03
Для запобігання конфліктів між громадянами та працівниками поліції на Волині розпочне роботу поліція комунікації простіше кажучи - поліція діалогу!Яка стане проміжною ланкою на різного роду мирних акцій протесту чи будь - яких культурно масових заходів!
Сергій Показати IP 11 Квітня 2019 16:05
Щось подібне є у Києві!Доволі дієва служба! Лише цікаво чи запрацює вона (поліція діалогу) у Луцьку?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus