USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Польщі арештували лідера проросійської партії, який виправдовував анексію Криму

18 Травня 2016 18:06
Лідер польської проросійської партії Матеуш Піскорський відомий своєю підтримкою окупації Росією Криму та дій РФ в Україні.

Агентство внутрішньої безпеки Польщі (АБВ) заарештувало 18 травня лідера проросійської партії Zmiana ("Зміна") Матеуша Піскорського. Про це повідомляють польські ЗМІ, - передає Цензор.НЕТ.

Спецслужби приходили з обшуками в офіс партії і в помешкання деяких її діячів.

У самій партії «Зміна» вищезгадану інформацію про обшуки підтвердили. З’ясувалось, що правоохоронці вилучили жорсткі диски, носії інформації та документів.

Як пише портал niezalezna.pl, операція АВБ пов'язана з підозрілими контактами Піскорського і його партії з Кремлем.

Після окупації Росією Криму Матеуш Піскорський заявив, що росіяни "не хочуть конфлікту, але вимагають поваги до своєї держави, яка втілює в життя амбітний проект євразійської інтеграції". Колишній депутат партії "Самооборона", а сьогодні - лідер партії Zmiana, Матеуш Піскорський був частим гостем російського телебачення "Russia Today". Піскорський часто також їздив на окуповану Росією територію східної України. Окрім того, він був спостерігачем на псевдовиборах у 2014 році в Криму, а також на окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Служба безпеки України визнала Піскорського персоною нон-грата в Україні. У Луганській і Донецькій областях Піскорський зустрічався - як сам казав - "з прем'єром "ДНР" Олександром Захарченком". У лютому, коли проходив перший Загальнопольский з'їзд Zmiana, її члени запросили так званого представника "Новоросії", але ватажка бойовиків не пустили в Польщу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus