USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Польщі чоловік помер після затримання поліцією: спалахнули протести

9 Серпня 2021 11:27
У Любіні декілька сотень людей вийшли на протести під будівлю управління поліції. Причиною стало те, що напередодні після затримання силовиками помер 32-річний чоловік.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на RMF24.

У будівлю поліції летіли яйця і каміння, коктейлі Молотова, поруч палали сміттєві баки. Внаслідок сутичок силовиків із мітингарями десятки людей затримали.

Смерть затриманого у Любліні

Інцидент трапився 6 серпня рано вранці. Поліцейські приїхали на виклик щодо агресивного чоловіка. Він начебто кидався камінням у вікна будинку і був під дією наркотиків.

На відео, яке оприлюднили у мережі, видно, як чоловіка вклали на газон. Затриманий всіляко пручався. Згодом його спакували в поліцейське авто.
Потім стало відомо, що невдовзі після затримання чоловік помер. Через це у Любліні спершу в мережі, а потім і на вулицях, прокотилася хвиля обурень.

У неділю 8 серпня перед районним штабом поліції у Любіні зібралися близько 200 осіб. Деякі з мітингувальників принесли свічки, які запалили перед відділом поліції. Люди скандували «вбивці» і вимагали справедливого розслідування інциденту.
Пізно ввечері натовп із 30 осіб почав штурмувати вхід до будівлі. Поліцейські застосували до мітингувальників сльозогінний газ. У відповідь демонстранти почали кидати пляшки у поліцейських та будівлю.
Що кажуть у поліції про смерть чоловіка

У суботу поліція з Нижньої Сілезії відреагувала на інцидент, повідомивши деталі затримання. Там розповіли, що офіцери з Любіна о 6 ранку поїхали на виклик щодо агресивного чоловіка, який кидав каміння у вікна будівель.

Мати чоловіка зателефонувала за номером швидкої допомоги, повідомивши поліцію, що її син зловживає наркотиками. Чоловік, за розповіддю силовиків, не реагував на накази, був дуже агресивним. Через його поведінку на нього одягли кайданки.
Згідно з поясненнями поліції, потім чоловіка передали медикам. "Приблизно через 2 години після того, як його транспортували до лікарні, черговий частини отримав повідомлення про те, що чоловік помер.

Утім такі пояснення влаштовують не всіх. Депутат від Громадянської коаліції від Нижньої Сілезії Пьотр Борис заявляє, що версія поліції не відповідає дійсності. За словами керівництва лікарні, смерть затриманого настала у кареті швидкої допомоги до його прибуття до лікарні.

Депутат подав звернення із проханням детально розслідувати дії поліцейських і відсторонити їх від роботи.
Нагадаємо, у США засудили експоліцейського Дерека Шовіна, якого раніше визнали винним у вбивстві афроамериканця Джорджа Флойда, до 22,5 років ув’язнення. Це одна з найгучніших справ останніми роками щодо свавілля поліції
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Серпня 2021 15:12
Передоз

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus