USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Польщі магазини зможуть торгувати лише в одну неділю на місяць

3 Січня 2019 08:29
З 1 січня у Польщі торгівлю скорочено з двох неділь на місяць до одної. Відтак, торговельні центри по всій Польщі в 2019 році працюватимуть лише в останню неділю місяця.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Нагадаємо, що згідно з ухваленим законом у польському Сеймі в 2017 році, в 2018 році торгувати магазинам дозволяли лише у першу й останню неділю місяця, а у другу і третю – торгівля була заборонена.

Відтепер упродовж 2019 року торгівля вестиметься лише в останню неділю місяця. Однак виняток у торгівлі в неділю становитимуть періоди перед святами. Перед Великоднем робочими будуть дві неділі, а перед Різдвом – одна неділя.

Вже з 1 січня 2020 року в неділю діятиме повна заборона на торгівлю, за виключенням обраних семи неділь в році: дві неділі перед Різдвяними святами, одна неділя перед Великоднем і в останні неділі січня, квітня, червня і серпня.

Відомо, що за порушення цього закону загрожуватиме штраф від 1 тисячі (7 тисяч гривень) до 100 тисяч злотих (700 тисяч гривень).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
макар Показати IP 3 Січня 2019 08:43
Ну товариство, що ви порівнюєте.... Польша це релігійна країна в якій релігія проявляється не в кричанні на кожному закутку про те що ми отримаємо "томас" а в діях поляків!!! А у нас тільки заборонити роботу ринків зможуть а ось дати вказівку супермаркетам у кого ж рука підніметься?
sms Показати IP 3 Січня 2019 10:39
Чого чекати рішення центральної влади? Це питання мабуть можливо вирішити на місцевому рівні. Прошу волинян підтримати.
Так Показати IP 3 Січня 2019 13:56
"побожні", чого ви претесь в неділю в супермаркети і на ринки, а не в церкви, вас хтось заставляє? щодо працівників, то в них змінний графік, одні в одну неділю працюють інші в іншу, здебільшого, а кому вже так конче робота заважає вірі, то роботу можна змінити - не кріпосне ж право. Крім всього іншого в нас світська держава і наостанок, якщо поляки штани познімають і голяка по вулицях гасатимуть - ви теж так зробите із солідарності?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus