USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Польщі на солдата, який втік до Білорусі, чекав вирок суду за катування матері

21 Грудня 2021 11:39
Польський солдат Еміль Чечко, який втік до Білорусі і попросив там про притулок, мав проблеми із законом та був визнаний судом першої інстанції у Польщі винним у побитті та катуванні власної матері.

Про це пише польське видання Fakt, повідомляє «Європейська правда».

Зокрема, сусідка Чечка у коментарі виданню розповіла, як влітку до району, де жив хлопець, викликали поліцію, бо матір хлопця бігла з криком кварталом і просила про допомогу. Оскільки хлопець був військовим, з’явилася і військова поліція.

Під час судового розгляду з’ясувалося, що Еміль Чечко знущався над матір’ю з 2020 року. Він бив її, кричав на неї, змушував купувати сигарети та алкоголь, забороняв заходити в єдину кімнату квартири. Насильство посилилося в травні 2021 року.

«7 травня 2021 року він повторно вдарив потерпілу відкритою рукою в обличчя та потилицю, а потім обхопив її шию обома руками, також вдарив її стиснутим кулаком і головою в обличчя, і погрожував її вбити», – розповів виданню Ольгерд Домбровський-Жегальський, прессекретар Окружного суду Ольштина.

Окружний суд у місті Бартошице засудив Еміля Чечка до 6 місяців позбавлення волі та заборонив йому наближатися до матері на відстань менше ніж 50 метрів. Йому також заборонили контактувати з нею протягом року.

Чечко оскаржив вирок і наступне засідання призначено на 29 грудня 2021 року. Після попереднього рішення суду Чечко повернувся в армію і був відправлений на кордон.

Як повідомили у Міноборони Польщі, Чечко збирався покинути лави армії. Рішення суду другої інстанції, ймовірно, призвело б до підтвердження рішення першої інстанції, і він злякався цієї постанови.

Зрештою Чечко дезертирував із польської армії та втік до Білорусі. Через втечу солдата Міністерство оборони Польщі позбавило посад його командирів.

Раніше Прикордонний комітет Білорусі заявив, що на кордоні з Польщею був затриманий польський військовий, який втік зі служби і нібито хоче отримати притулок у Білорусі.

У Білорусі Чечко дав інтерв’ю пропагандистським ЗМІ, заявивши, що польських солдатів напувають алкоголем і змушують у такому стані патрулювати кордон, де вони регулярно влаштовують страти мігрантів.

Польські військові спецслужби припускають, що Чечко міг певний час шпигувати на користь Мінська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Иван Показати IP 21 Грудня 2021 12:01
что только не придумают.......были какие-то суды, но почему-то Емель продолжал служить в армии - наверно это просто наклёп
Він до Иван Показати IP 21 Грудня 2021 12:55
Це так само як ваші заблудились в нас на кордоні. Цю хоч історію легко перевірити через рішення суду…
гниль на каблуках до Иван Показати IP 21 Грудня 2021 16:34
Ванька уході, водкі большє нєт.
ботоксШМЯК Показати IP 21 Грудня 2021 16:33
Ну так все стає на свої місця. Тільки розумово неповноцінний ідіот буде катувати матір, і тільки розумово неповноцінний ідіот втече в білорусь. Пазл склався.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus