USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У Польщі роботодавець нажився на українцях, не заплативши по 4-6 тис. злотих

8 Жовтня 2019 12:45
Група українців приїхали в липні до Польщі, щоб заробити грошей для утримання своїх родин, натомість стали жертвами нечесного роботодавця й залишилися без засобів для існування.

Про це пише gazetaolsztynska.pl, - пoвідoмляє Yavp.pl.

Усі постраждалі працювали на прокладанні телекомунікаційних мереж неподалік Ілави (Вармінсько-Мазурське воєводство).

Робота була фізично важкою, чоловіки вручну копали траншеї, а їхній робочий день подекуди тривав понад 12 годин на добу. Працівники слухалися, бо їм обіцяли непогану зарплату. Тільки от укладати трудові договори ніхто з ними не поспішав.

Українці кажуть, що їхній роботодавець затягував підписання документів з першого дня. Чоловікам постійно говорили, що “пані в офісі готує документи”. Коли ж вони раз по раз нагадували про це бригадиру, той почав погрожував вивезти незадоволених до лісу. Згодом пригрозив ще й депортацією, адже українці так і працювали нелегально.

Нагадаємо, 17 вересня у лісосмузі під Варшавою знайшли тіло 50-річного Івана Шпачука. Житель селища Іваничі Волинської області зник ще на початку липня. За словами його рідних, в цей час він переходив з одного підприємства на інше і зв’язок із ним обірвався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробітчани: хто і чому вбиває українців у Польщі

За важку фізичну працю українцям так і не заплатили. Зараз вони залишилися практично без грошей. Один із них навіть продав авто, аби було за що повернутися додому. Інші поки що виживають за рахунок грибів: збирають їх в лісі та продають.

Роботодавець, у якого працювали чоловіки, на зв'язок перестав виходити. Кожному з українців він заборгував від 4-х до 6 тисяч злотих. Про цей випадок вже повідомили інспекцію праці в Ольштині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 8 Жовтня 2019 13:06
чужі приклади не вчать
Анонім Показати IP 8 Жовтня 2019 16:51
Краще життя, зато ми незалежні!
ggg до Анонім Показати IP 9 Жовтня 2019 15:23
Що ти бовкнув сам зрозумів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus